İndigo hastalığı nedir? Kristal çocuk nedir? 10 yaşındaki Atakan Kayalar dikkat çeken yorumları, okuduğu kitaplar ve tavırlarıyla bir anda gündem olmuştu. Ancak Atakan’la birlikte gündeme gelen bir konu daha vardı. Küçük filozof Atakan Kayalar’ın ardından indigo çocuk ve kristal çocuk tartışmaları başladı. Henüz daha 10 yaşında olan Atakan’ın felsefe ve eğitim üzerine yaptığı yorumlar, sosyal medyada bir anda trend oldu. Peki, Kristal çocuk nedir? İndigo hastalığı nedir? Atakan Kayalar kristal çocuk mu?..

Konu üzerine birçok iddia ortaya atıldı ancak hiçbiri bir kanıta dayanmıyor. Sonuçta herkes farklı fıtrata, yaradılışa sahiptir ve kimi insanları diğerlerinden farklı kılan yetenekleri olabilir. Bu özellikleri sınıflandırarak ve çeşitli tanımlar yaparak çocukların temiz zihinlerini bu tür varsayımlarla buandırmak ne kadar doğru?!.. Önemli olan; çocuklarımızın sahip oldukları yetenekleri doğru yönlendirerek kişiye ve topluma sonsuza dek fayda sağlayacak başarılar elde edebilmeleri için gerekli ilim ve irfanı aşılayabilmektir.

Kristal çocuk nedir? İndigo nedir?

Yazımızda “indigo, kristal çocuk” ne demek sorusunun yanıtını merak edenler için konu hakkındaki bazı bilgilere yer verdik.

İndigo çocuk ya da kristal çocuk, bir Yeni Çağ teorisine göre özel, sıra dışı ve bazen doğaüstü özelliklere veya yeteneklere sahip olduğuna inanılan çocuklardan her birinin adıdır.

Bu teoriye dayanan düşünce Nancy Ann Tappe tarafından 1970’lerde ortaya çıkarılmış ve Jan Tober ile Lee Carroll tarafından daha da geliştirilmiştir. İndigo çocuk kavramı 1990’ların sonuna doğru bir dizi kitap ve yayınlarla sonraki on yılda bazı filmlerle popüler ilgi kazanmıştır. Çeşitli kitaplar, konferanslar ve ilgili malzemeler ile çeşitli İndigo çocukların doğası ve yetenekleri fikri çerçevesinde inanç oluşturulmuştur. Bu inançlar, onların kendi yaşıtlarına göre daha empatik ve yaratıcı olmaları, kendi gibi telepati ve paranormal yeteneklere sahip olma gibi durumlarıyla insan evriminin bir sonraki aşaması olmaları arasında yorumlanır.

Yine de hiçbir bilimsel çalışma çocuklarında öğrenme güçlükleri bulunan ailelerin bu eksiklikleri onların özel olduklarını düşünerek gidermeleri çabası, bu olgunun varlığına veya İndigo çocuk özelliklerini destekleyememektedir. Eleştirenlerin görüşü anne-babaların pediyatrik tanı ya da psikiyatrik tedaviden kaçmak için bir yol olarak görmektedir. Bu çocukları tanımlamak için kullanılan özellikler listesinde hemen hemen herkese uygulanacak kadar tarafsız bir Forer etkisi formu olması eleştirilmiştir. Eleştirmenler İndigo çocukların promosyon olmayan kişileri ilgili ürün ve hizmetlerin satış yoluyla para kazanmak için bir yol olarak kullanıldığını belirtmişlerdir.

Kristal çocukların özellikleri;

Yoğun, uzun bakışlı ve dikkatli gözlere sahiptirler. Bağışlayıcı, çok mutlu ve sakin yapıdadırlar. Zihinsel iletişim güçleri olduğu için geç konuşurlar.

Otoriteye karşı çıkarlar. Çok hareketli ve canlıdırlar. Sezgileri çok güçlüdür. Son derece duyarlı yapıda ve psişiklerdir. Farklı bir asalet duygusuyla doğarlar ve bu karaktere uygun davranırlar. Bu çocuklar endi değerlerinin farkındadır. Yaratıcılık gerektiren işler, onlar için ilgi çekicidir. Güzel sanatlarla ilgilenirler Kendileri gibi diğer indigo çocuklarla beraber olmadıklarında asosyal bir görüntü çizerler Denge kabiliyetleri çok iyidir. Bu çocuklar alışılmışın dışında zekidirler. Öz güvenleri çok yüksektir.

İndigo ve kristal çocuk özellikleri;

DNA’ları iki kıvrımlı degil, 12 kıvrımlıdır. Deri, kulak, göz, kafatası, beyin, sinir ve sindirim sistemleri farklıdır Kafatasları ile beyinleri arasında bir boşluk vardır İndigoların aralarında indigo rengi hakimdir. Bu renk, dünya varlıklarının aurasında yoktur. Kristal çocuklar ise daha yüksek titreşimli bir enerjiyle ve DNAlannın 12 ipliği de tam kullanılabilir olarak doğarlar. Çoğunun aurasındaki tek renk kırmızıdır. Son derece zeki, kendilerinden emin ve adeta başka dünyadan gelmiş gibidirler. Kimse onlara söz geçiremez, istedikleri her şeyi yaptırırlar. İndigo çocuk suçluluk, kristal çocuk korku, her ikisi de utanma duygusunu hiç bilmez. 3-4 yaşında bile yetişkinlerin kullandığı kadar iyi bilgisayar kullanırlar. Küçük yaşlarda olağanüstü anlayış ve güç sergilerler. Büyük, içe işleyen gözleriyle uzun süre insana bakar, ruh kayıtlarına erişip onun kim olduğunu ve aklından geçenleri okurlar. Birbirleriyle, farklı birçok yolla iletişim kurarlar. Birçoğu kendi web sitesine sahiptir, internet üzerinden ağ kurar, kitaplar yayınlar, radyolar da yayın yapar, televizyon programları hazırlar ve programlara katılır, bazı televizyon programlarında olaganüstü güç sergilerler.

Kristal çocuklar aynı zamanda şifacılardır.

Editör: TE Bilisim