Gaziantep’te yaşayan vatandaşlar şehirlerindeki Cuma namazının sat kaçta olduğunu merak ediyor. Gaziantepli vatandaşların bugün internette sıkça yaptığı arama ‘Gaziantep’te Cuma namazı saat kaçta?’ oldu. Gaziantep’te yaşayan vatandaşlar, gün içinin öğle vakitlerinde yerine getirecekleri Cuma namazı ibadetlerinin saat kaçta olduğunu merak edip, araştırma telaşına girdiler. Peki, Gaziantep’te Cuma namazı saat kaçta? İşte Gaziantep Cuma namazı saatleri

Gaziantep Cuma namazı saat kaçta?

Cuma şartlarını kendilerinde toplayan kimseler için iki rekat Cuma namazı “Farz-ı ayn”dır. Öncelikle sünnet kılınır ve ardından namazın farzı kılınır.

Cuma başlangıç saati, öğle namazı vakti ile aynıdır.

Cuma namazı saat kaçta başlıyor?

Gaziantep için cuma saati12:21

Cuma Namazı hakkında

Cuma günü öğle vakti ezan okununca erkeklerin cuma namazına gitmesi farzdır. Bu konuda Cenab­-ı Hak şöyle buyurmaktadır:

“Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağrılınca Allah’ı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Bilseniz bu, sizin hakkınızda daha hayırlıdır. Namaz kılınınca yeryüzüne dağılın. Allah’ın lütfunu arayın. Allah’ı anın ki, felâh bulasınız.” (Cum’a, 62/9­10)

Nitekim cumayı terk etmenin büyük günah olduğu bizzat Peygamber Efendimiz (sas) tarafından belirtilmiştir. Bu konuda Hz. Peygamber (sas) şöyle buyurmaktadır:

“Birtakım kimseler ya cumayı terketmekten kesin olarak vazgeçerler, yahut da Allah onların kalplerini mühürleyecek, sonra kendileri muhakkak surette gafillerden olacaklardır.”

(Müslim, Cum’a, 40)

“Üç cuma namazını, aldırmayarak mazeretsiz bırakıp kılmayan kimsenin Allah, kalbini mühürler.”

(­Tâc, I/273)

Cuma va’zında ve hutbesinde konular, Müslümanların önemli meselelerine ışık tutmalı ve herkes bu mânevi aydınlık içinde hatalarını düzeltmeye, eksiklerini gidermeye çalışmalıdır. Cuma günü Kehf Sûresi’ni okuyanlara uhrevi mükâfat müjdelenmiş, her cuma namazının diğer cumaya kadar günahlara kefaret olduğu belirtilmiştir.

Editör: TE Bilisim