Herkesin hikâyesi; “Birimiz düşersek hepimiz düşeriz” diye başlıyordu Türkiye’de. İşte o an bu an, o gün bugün; 83 milyon “Birimiz düşersek hepimiz düşeriz” diye başlayan büyük Türkiye destanında üzerine düşen tarihi yazıyor. Biz bize yetmek, namerde muhtaç olmadan esaret zilletine bulaşmadan hayatta kalarak ayakta kalmaktır. Başkasının eliyle hayatta kalanın ayakta kalamayacağını millet olarak en iyi biz biliyoruz. Biz bize yetiyoruz…

T.C. Ziraat Bankası AŞ Ankara Kamu Kurumsal Şubesi-1745

IBAN: TR 65 0001 0017 4503 2156 2050 21

T.C. Ziraat Katılım Bankası AŞ Ankara Kurumsal Şubesi

IBAN: TR 22 0020 9000 0014 3597 0000 45

Türkiye Vakıflar Bankası TAO Kolej Şubesi

IBAN: TR 55 0001 5001 5800 7310 2018 04

Türkiye Vakıf Katılım Bankası AŞ Ankara Kurumsal Şubesi

IBAN: TR 45 0021 0000 0003 4994 7000 01

Türkiye Halk Bankası AŞ Bakanlıklar Şubesi

IBAN: TR 34 0001 2009 4080 0005 0002 30

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom GSM operatörlerinin “8119 SMS” numarasına

“KORONA” yazarak 10 TL karşılığında bağışta bulunabilirsiniz..

3 Nisan 2020 itibariyle 1.060.728.478 TL toplandı.

BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM” KAMPANYASI ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Daha ilk günden bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasında duyurduğu, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyası yoğun ilgi görüyor. Çeşitli sektörlerden isimler kampanyaya katılmaya başladı.

“Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz” sözleriyle kampanyayı başlatan Erdoğan,  “Amacımız alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Muhtarlıklarımızı da devreye alarak, kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edeceğiz” mesajını vermişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN 7 MAAŞ

“Meclis’teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz” çağrısını yaparken ilk bağışı da kendisi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 maaşını kampanyaya bağışlamıştı.

DEVLET BAHÇELİ’DEN 5 MAAŞ

Çağrıya ilk cevap MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli, 5 maaşını bağışladığını açıkladı. Kampanya kapsamında şu ana kadar 1 milyardan fazla bağış yapıldığı ilan edildi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN 5 MAAŞ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na yönelik paylaşımda bulundu. İçinden geçilen zor günlerin birlik ve dayanışma içinde aşılacağını belirten Şentop, şunları kaydetti:

“Zor günlerden geçiyoruz. Birlik ve dayanışma içinde, birbirimizi gözeterek, birbirimize sahip çıkarak bu zor günleri aşacağız inşallah. Biz birlikte Türkiye’yiz. Birlikte güçlüyüz. Salgına karşı mücadelemizden de hep birlikte galip çıkacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ diyerek başlattığı ve öncülük ettiği milli dayanışma kampanyası birlik ve beraberliğimizin somut sonuçlarını ortaya koyacaktır. Kendilerine öncülüğü ve yol açıcılığı için şükranlarımı sunuyorum. TBMM Başkanı olarak Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası’na ben de 5 maaşımla katılıyorum. Bu zor günleri birlik ve dayanışma içinde aşacağız inşallah.”

TOBB’DAN 10 MİLYON LİRA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” Milli Dayanışma Kampanyası’na TOBB olarak 10 milyon lira destek sağlayacaklarını açıkladı. Hisarcıklıoğlu, Türk bayrağı sembolünü paylaştığı mesajında, “#BizBizeYeterizTürkiyem” etiketine de yer verdi.

SARAÇ VE YÖK ÜYLERİ MAAŞLARINI BAĞIŞLADI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK üyeleriyle Milli Dayanışma Kampanyası’na birer aylık maaşlarıyla destek verdi.Kampanyaya kendisi ve ve bütün YÖK üyelerinin birer aylık maaşlarını bağışlayarak katıldıklarını bildiren Saraç, “Üniversitelerimizin değerli rektörlerini de bu anlamlı kampanyaya katılmaya davet ediyorum.” ifadesine yer verdi.

İŞ DÜNYASINDAN TAM DESTEK

İş dünyası temsilcileri, sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na yönelik destek paylaşımları geldi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na, TİM ailesi olarak 15 milyon TL katkı sunacaklarını duyurdu. Gülle, paylaşımında, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na; 95 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu TİM ailesi olarak 61 İhracatçı Birliğimiz ile 15 milyon TL destek veriyoruz.” ifadesini kullandı.

İTO’DAN 5 MİLYON LİRA

İstanbul Ticaret Odası Başkanı ŞekibAvdagiç de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na Türkiye’nin en büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası olarak 5 milyon TL katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği Milli Dayanışma Kampanyası ile gün birlik olma günü, gün beraber Türkiye olma vaktidir.” ifadelerine yer verildi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise”Değerli üyelerimiz, içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın başlatmış olduğu ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na ASKON olarak tüm şubelerimiz ve üyelerimiz ile gönülden destek veriyoruz. Haydi ASKON ülkemiz için, milletimiz için ASKON Milli Dayanışma Kampanyası…” çağrısıyla biz de varız dedi.

TÜRK TELEKOM DA KAMPANYAYA KATILDI

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal da Twitter’dan yaptığı yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na, ben de bu ayki maaşımla katılıyorum. Başta yönetici arkadaşlarım olmak üzere, Türk Telekom ailemizin değerli fertlerini de kendi imkanları doğrultusunda desteğe davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK): EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, kampanyaya 3 aylık maaşını, kurul üyeleri de birer aylık maaşlarını bağışladı.

AK PARTİ DE DAYANIŞMAYA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na, AK Parti Genel Başkan yardımcılarından Mehmet Özhaseki 5, Hamza Dağ ve Mahir Ünal üçer maaşını bağışladı. Özhaseki, Twitter hesabından “Biz bize yeteriz Türkiyem” etiketiyle yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na 5 aylık maaşımla destek veriyorum. Milletçe nice badirelere göğüs gerdik. Şimdi de el ele, gönül gönüle vererek Allah’ın izniyle bu zorluğu da başarıyla aşacağız.”

Hamza Dağ ise “Cumhurbaşkanımızın ve kabinemizin öncülüğünde, bu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için başlatılan kampanyaya ben de 3 aylık maaşımı bağışlayarak katılıyorum.” mesajıyla destek verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kampanyaya destek olarak 3 aylık maaşını bağışladığını aktardı.

Savunma Sanayii’nden 10 milyon lira

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Sektör olarak toplam 10 milyon lira bağışlamış bulunuyoruz. Bunun devamının da geleceğine inanıyorum.İlk etapta Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, STM, SSTEK Savunma Sanayii Teknolojileri AŞ ve TEI-TUSAŞ Motor Sanayii firmaları kampanyaya toplamda 10 milyon lira bağışta bulundu.

MİLLİ DAYANIŞMAYA DESTEK VEREN KURUMLAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası: 100 milyon lira

Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu: 10 milyon lira

Ziraat Finans Grubu: 62 milyon 300 bin lira

Albaraka Türk: 5 milyon 100 bin lira

Halkbank: 56 milyon lira

Vakıfbank: 50 milyon lira

Türk Telekom: 40 milyon lira

Koç Holding: 20 milyon lira

Kuveyt Türk Finans Grubu: 20 milyon lira

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu: 20 milyon lira

TMSF: 20 milyon lira

Kalyon Holding: 13 milyon lira

Limak Holding: 11 milyon lira

Yapı Kredi: 10 milyon lira

İş Bankası: 10 milyon lira

Ankara Ticaret Odası : 2 milyon lira

Borsa İstanbul Grubu: 5 milyon lira

Tosyalı Holding: 5 milyon lira

Sabancı : 1.7 milyon lira

Trendyol: 6 milyon lira

Sahibinden : 2 milyon lira

Kampanyaya nasıl destek olurum?

‘Biz bize yeteriz Türkiyem’ sloganıyla başlatılan kampanyaya bağış için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yardım hesapları açıldı. Kampanyaya kısa mesajla da bağış yapılabilecek. Bunun için cep telefonundan “KORONA” yazıp 8119’a kısa mesaj atmak yeterli.

UMRE PARASINI DAYANIŞMAYA BAĞIŞLADI

Denizli’de yaşayan 57 yaşındaki Erkan Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlatılan “Milli Dayanışma Kampanyası”na, umre için yatırdığı 8 bin lirayı bağışlayarak destek oldu. Yazıcı bu yardımıyla herkesi duygulandırdı.

Erkan Yazıcı, umre ziyaretinin koronavirüs nedeniyle ertelendiğini belirtti. Daha önce yatırdığı parayı bağışlama kararı aldığını ve bu konuda İl Müftüsü Mehmet Aşık ile görüştüğünü aktaran Yazıcı, şöyle dedi:

‘ÜLKEME FEDA OLSUN’

“Ramazan umresine yazılmıştım. Koronavirüs nedeniyle umre ziyaretleri ertelendi. Ben de Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak umre paramı sağlığımız, geleceğimiz, çocuklarımız ve torunlarımız için memleketimize bağışlamayı düşündüm. İlerleyen zamanlarda Allah sağlık verirse tekrar kuraya katılırım. Yaklaşık 8 bin lira bağışladım. Allah milletimizin yardımcısı olsun.”

KONYA’DA TERZİ ÇİFT ÜCRETSİZ MASKE ÜRETİYOR

Konya’da terzilik yapan Himmet ve Gülizar Güleçyüz çifti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı mücadele eden sağlık çalışanlarının kullanması için 3 metrekarelik terzi dükkanlarında maske üretiyor.

Kızına, bir sağlık çalışanı tarafından gelen “Babanın terzi olduğunu biliyoruz bize 30-40 tane maske yapabilir mi?” mesajının ardından Konya Bedesten Çarşısı’ndaki küçük dükkanında maske dikmeye başlayan çift, bu süreçte fedakarca çalışan sağlık personellerine destek olmak istiyor.

Terzi Himmet Güleçyüz, koronavirüse karşı birlik olunması, herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirterek, eşiyle “Bir tuğla da bizden olsun” anlayışıyla yola çıktıklarını ifade etti.

SAĞLIK KAHRAMANLARIMIZ İÇİN

Kızının aldığı bu mesajın ardından “Böyle bir ihtiyaç varsa daha fazlasını yapalım” diye düşündüklerini anlatan Güleryüz, “Belediyelerden ya da hastanelerden ihtiyaç duyanların bize ulaşması halinde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Kısacası üzerimize düşen ne varsa ücretsiz yapmaya hazırız.” dedi.

Maske ve giysiler için özel bir kumaş varsa bunları da tedarik etmeye hazır olduklarını aktaran Güleçyüz, bu konuda ellerinden ne gelirse eşiyle yapmaya hazır olduklarını söyledi. Güleçyüz, “Şahsım olarak devletimize her türlü yardımı yapmaya hazırım. Kullanacağım kumaş kabul görürse kumaşı da kendimden olmak üzere devletimize ücretsiz hizmet etmeye hazırım. ‘Yok kumaşını biz belirleyeceğiz’ diyorlarsa o zaman da yine karşılıksız çalışmaya hazırız. Yeter ki böyle bir istek gelsin.” dedi.

Bayburtlu besiciden 500 kiloluk düve

Bayburt’ta besici Recep Ali Yaya, 500 kiloluk düveyi Milli Dayanışma Kampanyası’na bağışladı. Yaya, “Çorbada bizimde tuzumuz olsun” düşüncesiyle 500 kiloluk düveyi bağışlamaya karar verdiğini belirterek, bunun için de Bayburt Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle iletişime geçtiğini aktardı.

MEHMETÇİK VAKFINA BAĞIŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kampanyaya bizzat katkı sunmasının herkes için güzel bir örnek olduğuna dikkati çeken Yaya, şunları kaydetti: “Türk milleti olarak birliğimizi, beraberliğimizi ortaya koymamız gerekiyor. Bizim devletimiz gibi vatandaşına sahip çıkan, destek veren bir devlet bugüne kadar görmedim. Bunun için birlik olalım, beraber olalım. Her şey bizim için Türkiye’m için. İnanıyorum ki her şey daha güzel olacak.”

Yaya, daha önce de Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerler için “Efe” ile “Paşa” adını verdiği danaları Mehmetçik Vakfı’na bağışladığını anımsatarak, imkanları ölçüsünde yardımlarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

TUTANAKLA TESLİM ALINDI

Bayburt Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, düvenin tutanakla teslim alındığını, Kovid-19 salgınına ilişkin tedbirlere göre uygun zamanda düzenlenecek ihalede açık artırma usulü ile satılacağını, gelirinin de kampanyaya aktarılacağını bildirdi.

MANİSALI İKİZLER BİSİKLET PARALARINI GÖNDERDİ

Manisa’da yaşayan 7 yaşındaki ikizler Yusuf ve Yağız Ateş, bisiklet almak için biriktirdikleri 675 lirayı, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek Milli Dayanışma Kampanyası’na bağışladı.

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Aksoy Mahallesi’nde yaşayan Yakup ve Gülizar Ateş çiftinin ikiz çocukları Yusuf ve Yağız, bisiklet alabilmek için bir yıl önce para biriktirmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’ndan haberdar olan ikizler, bisiklet almak için biriktirdikleri harçlıkları, kampanyaya bağışlamak istediklerini ailelerine iletti. Çocuklarının bu kararını destekleyen Ateş çiftçi, kumbaralardan çıkan 675 lirayı kampanya için açıklanan banka hesap numarasına yatırdı.

“ÜLKEMİZİ ÇOK SEVİYORUZ”

Yağız Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşi Yağız ile bir yıldır bisiklet alabilmek için para biriktirdiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın başlattığı kampanyaya bu parayı bağışladık çünkü ülkemizi çok seviyoruz.” diye konuştu.  Yusuf Ateş de kampanyayı televizyondan haberleri izlerken gördüğünü dile getirerek, “İnsanların sağlığı bisikletimizden daha önemli.” dedi.

Anne Gülizar Ateş de ikizlerinin bağış kararının kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Ateş, “Onlarla gurur duyduk, birlikte bankaya gittik, bağışımızı yaptık. Bu sırada bisikletlerini, bu davranışlarından ötürü biz almaya karar verdik” diye konuştu.

KARABÜK’TE EMEKLİLERDEN DESTEK

Karabük’te, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na emeklilerden de destekler geliyor. Valilikten yapılan açıklamaya göre, kampanyaya katılan 72 yaşındaki emekli İsmail Özgün, “Ülkemize biz yardım etmezsek kim yardım edecek. Ben de elimden geldiği kadarı ile bu kampanyaya bağışta bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK”

Milli Dayanışma Kampanyası’na destek olmak için kendilerine verilen promosyon tutarını kampanyaya bağışladığını belirten 67 yaşındaki Münevver Harman da “Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bizim bizden başka dostumuz yok. Kimse yoksa bile biz varız.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim