Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, FETÖ’ye yönelik mahkemeye intikal eden davalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avcı, FETÖ ve PDY davalarının yeni başladığını, henüz dosyaların esasına girilemediğini belirterek, asıl sürecin bundan sonra yaşanacağını söyledi. Davaların dikkatli şekilde takip edilmesini öneren Avcı, basına yansıyan ancak evraka dökülemeyen tüm suçların belgelendirileceğini kaydederek şu tespitlerde bulundu:

Amaçlarını öğreneceğiz

“Onların yaptığı suçlar kamuoyuna çok yansımadı. Basına yansıdı ama aktif bir evraka dönüşüp, ortaya dökülmedi. Önümüzdeki süreçte, özellikle telefon dinlemeleri üzerine kurulu dosyalarda, neler yaptıkları, aslında sıradan bir polisiye faaliyeti çok aşan, tüm toplumu denetlemeye, izlemeye, tüm devlet yönetimini izlemeye kalktıkları evraklar, belgelerle ortaya dökülecek. Duruşmalar iyi izlenebilir, o belgeler kamuoyuna iyi sunulursa bir nebze onların ne yaptıklarını, arka planda asıl amaçlarının ne olduğunu görebileceğiz diye tahmin ediyorum.”

Hepsi militandı

Eski emniyet genel müdür yardımcısı Emin Arslan ise PDY’nin, hedeflerine ulaşmak için engel gördüğü kişileri, insafsızca kumpaslar düzenleyerek harcadığını söyledi. Örgütün kumpas kurmak için kendisini hedef seçtiğini belirten Arslan, “Bu ekibin yerleştirilmesi için ilk ben tutuklandım. Örgütlenmeleri için beni engel gördüler. Eğer şantaj yapacak bir şey bulsalardı, bir operasyona gerek kalmadan beni kullanacaklardı ama hakkımda şantaj yapacak bir şey bulamadılar. 2013’te bunların gerçek yüzü görünmeseydi bizim durumumuzda olan herkesin mahkemesi az ya da çok ceza ile sonuçlanırdı. Çünkü o mahkemelerde polis, hakim ve savcı değil, örgütün bilfiil görevlendirdiği militanlar görev yapıyordu” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim