ROKETSAN tarafından geliştirilerek üretilen Türkiye’nin ilk deniz seyir füzesi Atmaca envantere girmeye hazırlanıyor. Yerli füze 200 kilometre mesafenin üzerindeki hedefi tam isabetle vurarak görevini başarıyla yerine getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in paylaştığı bilgiye göre, Atmaca seyir füzesi bugüne kadarki en uzak mesafedeki hedefi başarıyla vurdu.

“ENVANTERE GİRMEYE HAZIRLANIYOR”

Demir, Twitter’dan yaptığı videolu paylaşımında, “Atmacamız bu sefer uzun uçtu. 200+ mesafedeki hedefi başarıyla vurarak fonksiyonlarını mükemmel şekilde yerine getiren Atmaca seyir füzemiz envantere girmeye hazırlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Dünyadaki örneklerinden üstün özelliklere sahip olan ve seri üretim sözleşmesi imzalanan Türkiye’nin ilk deniz füzesi yetenekleriyle dikkat çekiyor.

TÜM HAVA ŞARTLARINDA KULLANILABİLİYOR

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve günümüz teknolojisinin kazanımlarını bünyesinde barındıran Atmaca ile satıhtan satha füzeler alanında yeni bir dönem başlayacak.

Atmaca, uzun menzili, düşük izi ve yüksek hedef vuruş hassasiyetiyle modern donanma platformlarında hizmete hazır bir silah sistemi olarak adından söz ettirecek.

Her türlü hava şartında kullanılabilen modern bir güdümlü mermi olan Atmaca, karşı tedbirlere dayanıklılığı, hedef güncelleme, yeniden saldırı ve görev iptal yetenekleri ve ileri görev planlama sistemi (3D routing) sayesinde, sabit ve hareketli hedeflere karşı etkili olabiliyor.

GÜÇLÜ RADAR SİSTEMİ

Küresel Konumlandırma Sistemi, Ataletsel Ölçüm Birimi, Barometrik Altimetre ve Radar Altimetre alt sistemlerini kullanarak hedefine doğru yol alan Atmaca, hedefini yüksek doğrulukla bulabilmek için aktif radar arayıcısını kullanıyor.

200 kilometrenin üstünde menzile sahip güdümlü mermi, görüş hattının ötesindeki hedefler için de büyük bir tehdit oluşturuyor. Atmaca’nın, hedef güncelleme, yeniden saldırı ve görev iptal kabiliyetlerinin ardında ise sahip olduğu gelişmiş ve modern veri linki yer alıyor. En verimli görev profilini sunabilen sistemde, hedefe zamanlama, hedefi vurma ve hedefi ateş altına alma operasyonel modları bulunuyor.

Editör: TE Bilisim