Dün akşam (24 Ekim Perşembe) oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında Braga ile karşılaşan Beşiktaş’tahem sakat oyuncular hem de hafta sonu oynanacak olan Galatasaray derbisini düşünerek yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkan Abdullah Avcı, maçın 61. dakikasında Oğuzhan Özyakup’un yerine genç futbolcu Kartal Kayra Yılmaz’ı oyuna soktu. Kartal Kayra Yılmaz,Beşiktaşlı taraftarları kendine hayran bıraktı. Cesareti ve kısa sürede gösterdiği top tekniği ile izleyenlerin beğenisini toplayan Kartal Yılmaz kimdir sorusu sorulmaya başlandı. Peki Beşiktaş’ın genç futbolcusu Kartal Kayra Yılmaz kimdir? Kartal Kayra Yılmaz nereli? İşte detaylar…

Kartal Kayra Yılmaz Kimdir?

18 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu 4 Kasım 2000 İzmit doğumlu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’da futbola başlayan Kartal Kayra Yılmaz 2012 yılında Beşiktaş’a amatör olarak transfer oldu. Kartal Kayra Yılmaz sırasıyla U14, U15, U16, U17, U19 ve U21 Beşiktaş formaları giydi. Siyah-Beyazlı takımın alt yapısında 126 maça çıkan 18 yaşındaki oyuncu 7 gol atma başarısı gösterdi.

31 Mayıs 2020 yılına kadar Beşiktaş ile sözleşmesi bulunan Kartal Kayra Yılmaz, ilk kez geçen sezon hazırlık maçında Altınordu maçında A Takım forması giymişti.

7 Yıl Önce Oğuzhan Özyakup’a Tweet Atmıştı

Beşiktaş’ta alt yaş kategorilerinde oynarken Oğuzhan Özyakup’a attığı bir tweeti ortaya çıkan Kartal Kayra Yılmaz, dün 61. dakikada Oğuzhan Özyakup’un yerine oyuna dahil oldu.

Editör: TE Bilisim