Türkiye’nin hemen her yerinde ve daha çok Ege Bölgesi’nde bolca yetişen incirin reçeli de sevilerek tüketilen tatlılar arasında yer almakta. Mevsiminde ham halinden veya olgunlaşmış incirden yapılan reçel tarifleri bugünlerde sıkça aranan tarifler arasında. İşte sizler için derlediğimiz İncir reçeli tarifi! Evde incir reçeli nasıl yapılır? Püf noktaları ve yapılışının detayları yazımızın içeriğinde.

İncir reçeli tarifi! Evde incir reçeli nasıl yapılır? İşte püf noktaları…

Evde incir reçeli hazırlamak için gerekli malzemeler;

1,5 kg incir 1,5 kg şeker 1,5 su bardağı su Yarım limonun suyu ya da yaklaşık 1 çay kaşığı kadar limon tuzu

Evde İncir Reçeli tarifi, nasıl yapılır?

İncir reçeli hazırlamak için öncelikle bir tencereye toz şekeri dökün ve üzerine suyu ilave edin.

Şeker eriyinceye kadar karıştırın.

Orta ateşte tenceredeki şerbet kaynayıp kıvam aldığında, incirlerin her birine çatalın tamamı girecek şekilde 3 yerinden delin ve kaynamakta olan şerbetin içine atın.

Kaynatırken incirleri ara sıra suya batırarak, suyu eşit şekilde almasını sağlayın. Ardından, ocağın altını kapatın ve şerbetten bir kaşık porselen tabağa alın. Soğuduktan sonra parmağınızla şerbete bandırıp parmağınızı kaldırın. Eğer şerbet akışkan değil ise ve hemen tabağa birkaç saniyede düşüyor ise o zaman kıvam almış demektir. Henüz akışkanlığını kaybetmemişse ocağın altını tekrar açın ve biraz daha kaynatıp tekrar porselen tabak testi yapın. Bu aşamada dikkat edilecek püf nokta; eğer aşırı kaynatırsanız bu kez de incirler sert olacak ve reçelinizin kıvamı akide şekeri gibi kaskatı olacaktır. O nedenle kıvamını tuttururmak için sık sık kontrol etmek gerekmektedir.

Ocaktn aldığınız incir reçelini küçük kavanozlara alıp ağızlarını sıkıca kapatın ve bir havlu bez üzerine kapağı altta kalacak şekilde yerleştirin. Kapaklar vakumlandıktan sonra soğuyan reçellerinizi uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim