Türk ve yabancı ülke vatandaşlarının sınır kapılarından giriş/çıkışları ile ilgili karar yayımlandı. Gürcistan-Türkiye sınırının karşılıklı olarak açılması için iki ülke arasındaki görüşmeler devam ediyor. Ancak coronavirus nedeniyle 16 Mart’tan bu yana kapalı olan Sarp Sınır Kapısı, mevsimlik işçiler için tekrar açıldı. Peki, Sarp sınır kapısı ne zaman açılacak? Gürcistan sınır kapıları ne zaman açılacak? İşte detaylar…

SARP SINIR KAPISI NE ZAMAN AÇILACAK? GÜRCİSTAN SINIR KAPILARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Tornike Rijvadze, vatandaşlarına mevsimlik işler için Türkiye’ye gitmelerine izin verdiklerini “Vatandaşlarımızın mevsimlik işler için Türkiye’ye 3 aylığına gitmeleri ile ilgili prosedür oluşturuldu. Bu kişilerin ilgili makamlara Türk işveren tarafından verilen resmi davetiye sunmaları gerekecek” sözleriyle duyurdu.

Normalleşme sürecine ilişkin alınan yeni kararları Mayıs 2020 tarihinde açıklayan Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia, ülkenin yabancı turistlere sınırlarını 1 Temmuz’da açmayı planladığını belirtmişti.

DAVETİYE ŞARTI VAR

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Rijvadze yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın mevsimlik işler için Türkiye’ye 3 aylığına gitmeleri ile ilgili prosedür oluşturuldu. Bu kişilerin ilgili makamlara Türk işveren tarafından verilen resmi davetiye sunmaları gerekecek” dedi.

Editör: TE Bilisim