Lenf ağrısı lenf bezinde gözlenen şişmelerden kaynaklanabilmektedir. Böyle bir durumda kişinin uzman bir doktora başvurması ve tedavisinin başlatılması gerekmektedir. Zira lenf bezlerinin enfeksiyon ile savaşmada epey mühim bir rol oynadığı unutulmamalıdır. Dolayısıyla lenf bezlerinin şişmesi de insanın sağlığını kötü etkileyecek problemlere gebe olabilir.

Lenf ağrıları için önerilen doğal tedavi yöntemlerinin kalıcı bir tedavi olmadığı unutulmamalıdır. Bu doğal yöntemler yalnızca kısa süreli olarak lenf ağrılarını engellemektedir. Fakat lenf ağrılarının uzun vadede etkileri ise daha ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu sebeple lenf ağrılarının hissedilmesi durumunda öncelikle doktora başvurmak gerekmektedir.

Lenf ağrısına ne iyi gelir?

Lenf ağrısının azaltılması için dikkat edilecek durumlar ise aşağıdaki gibi listelenebilir:

Ağrı bölgesine yapılacak masaj İçeriğinde C ve E vitamini barındıran besinler Bitkisel yağlar Demir ve selenyum takviyesi Soğuk kompres uygulamak lenf ağrılarını dindirebilir.

Lenf Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Lenf ağrısı sebepleri arasında birçok durumdan söz edilebilir. Lenf bezlerinin şişmesi lenf ağrılarına sebep olan en yaygın durum olsa da lenf bezlerinin dışında pek çok sebepten kaynaklı olarak kişiler lenf ağrılarından şikâyetçi olabilir. Lenf bezlerinin şişmesi dışında lenf ağrılarına sebep olan diğer durumlar ise aşağıdaki gibi listelenebilir:

Tümör Beze humması hastalığı Tüberküloz Ağız içinde meydana gelen yaralar Kulak, burun ve boğaz enfeksiyonları Diş apsesi ve diş rahatsızlıkları Soğuk algınlığı ve nezle gibi kış hastalıkları.

Merhaba Sevgili Okuyucu

Sağlıklı beslenme ile hangi rahatsızlıklara ne iyi gelir konusunda bilinmesi gerekenleri okumak isterseniz “Ne İyi Gelir?” sayfamızı ziyaret edin.

Lenf Bezi Şişmesinin Belirtileri

Lenf bezi şişmesinin kendini belli ettiği en temel durum lenf ağrılarıdır. Ayrıca lenf bezlerinin şişmeyle birlikte kılcal damarlarda gözlenen tıkanıklıklar yüzünden söz konusu kişide halsizlik, yorgunluk ve güçsüzlük gibi belirtiler görülmektedir. Lenf dokularının bütün vücutta bulunmasından ötürü lenf bezi şişmelerinin de her yerde gözlenebilmesi durumu söz konusudur. Dolayısıyla lenf bezlerinin şişmesi durumunda daima lenf ağrıları kendini gösterecek diye bir durumdan söz etmek doğru değildir. Bu hastalığın belirtileri lenf bezi şişmesinin yaşandığı organlara göre de farklılıklar göstermektedir. Ayrıca Lenf ağrıları gözlenmese bile lenf bezleri başka belirtilerle kendini gösterebilir. Lenf bezi şişmesinin en sık görülen belirtileri aşağıdaki gibi listelenebilir:

Lenf bezi şişmesinin olduğu kısımlarda gözlenebilen büyümeler

Kişinin uyku esnasında yoğun bir şekilde terlemesi Lenf bezi şişmesinin olduğu kısımlarda duyulan ağrılar Kişinin vücut ısısının yükselmesi, yüksek ateş gibi sorunların gözlenmesi durumu Lenf bezi şişmesinin olduğu kısımlarda hissedilen karıncalanmalar ve kaşıntılar Dalakta büyüme gözlenmesi Geceleri gözlenen nefes darlığı problemleri Kişinin iştahsızlık yaşaması Lenf bezlerinin şişmesiyle etkisiz kalması sonucunda enfeksiyon riski artacağı için sıklıkla enfeksiyona maruz kalma durumu Ciltte gözlenen dökülmeler Kişinin ciddi oranda kilo vermesi.

Lenfoma Tedavisi Nasıl Olur?

Lenfoma hastalığı için uygulanan tedavi yöntemi ise hastanın durumuna göre planlanmaktadır. Zira lenfoma tedavisinin planlanmasında dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Hastanın tedavi programı da bu durumlar göz önünde bulundurularak planlanmakta ve uygulanmaya başlamaktadır. Lenfoma tedavisinin planlanmasında göz önünde bulundurulan etmenler ise aşağıdaki gibidir:

Hastalığın yaygınlık durumu Hastalığın alt tipi Tümörün biyolojik hususları Hastalıktan şikâyetçi olan kişinin sağlık durumu.

Yukarıda listelenen etkenler doğrultusunda planlanan lenfoma tedavisi de dolayısıyla hastaya göre şekillenmektedir. Lenfoma tedavisi için uygulanan yöntemler ise amaca yönelik olan akıllı moleküler tedavi türleri, kök hücre nakli, kemoterapi ve radyoterapi tedavileridir. Kişiler yukarıda yer alan etmenlere göre uzman doktorlar tarafından belirlenen tedavi yönteminin uygulanmasının ardından bu hastalıktan ve lenf ağrılarından kurtulabilir.

Önerilen İçerikler:

Kulak ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Dikkat:

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz. Allah tüm hastalarımıza acil şifalar nasip etsin. Sağlıklı ve mutlu günleriniz olması dileğiyle…

Editör: TE Bilisim