Ekranlarında daha çok CHP’li isimlerin boy gösterdiği Halk TV’ye bazı gazeteciler tepki göstermişti. Kanalda çalışan Uğur Dündar gibi bazı gazeteciler kanala tepki göstermişti. Şimdilerde Halk TV’nin satıldığı iddiası gündeme geldi.  CHP’li yöneticilerin bu satışta aracılık ettiği söyleniyor. Peki CHP’lilerin kanalı Halk TV satıldı mı? Halk TV’nin yeni sahibi kim?

Halk TV’nin İngiltere’de yaşayan Türk iş insanı Cafer Mahiroğlu’na 2 milyon dolara satıldığı iddia edildi. Bazı CHP’li yöneticilerin bu satışta aracılık ettiği iddia edildi.

Halk TV İngiltere’de yaşayan Türk iş insanı Cafer Mahiroğlu’na satıldığı iddia edilirken CHP’li bazı isimlerinde bu satışta aracılık yaptığı söylendi. Satışın yüzde 90 tamamlandığı iddia edilirken pazarlıkların hala sürdüğü söylendi.

CAFER MAHİROĞLU KİMDİR?

Cafer Mahiroğlu, 1966 yılında Sivas’ta doğdu, lise eğitiminin ardından çocuk yaşta İstanbul’a geldi. İngilizce öğrenmek amacıyla 1980′ lerin sonunda geldiği İngiltere’ye giderek, konfeksiyon sektöründe çalışmaya başladı.

Daha önce çalıştığı konfeksiyon atölyesini satın alarak kendi işinin sahibi oldu. 1991 de çalışanı olduğu Armondi tekstil şirketini satın alarak Top Shop, New Look, Dorothy, Perkins, Tesco, Evans gibi seçkin markaların üreticisi konumuna geldi.

1983’te kurulan ve kısa sürede 350 mağazasıyla İngiltere’nin en köklü markalarından biri haline gelen Select, 2007’de mali krize girince Mahiroğlu, şirkete talip oldu ve satın aldı. Kısa sürede verimsiz mağazaları kapatarak kalkınma planları hazırladı.

Halen bünyesinde İngilterenin yanısıra, Türkiye, Romanya, Vietnam, Çin ve Hindistan’da yaklaşık 1500 ü Türk, 7 bine yakın çalışanı ile, üretim fabrikalan ve mağazalar zinciri ile iş hayatına devam ediyor.

Editör: TE Bilisim