Halı saha ne zaman açılacak 2021? Bakan Kasapoğlu’ndan halı saha açıklamasını araştıran vatandaşlar koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararın ne zaman bozulup ta halı sahaların ne zaman açılacağı tarihi merakla bekliyor. Yasaklarla ilgili son durum ne oldu, koronavirüs kısıtlamasıyla birlikte kapatılan halı sahaların ne zaman açılacak gibi soruların yanıtını haberimizde derledik. Peki, Halı saha ne zaman açılacak 2021? Bakan Kasapoğlu’ndan halı saha açıklaması…

Halı saha ne zaman açılacak 2021? Bakan Kasapoğlu’ndan halı saha açıklaması…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kararlarla birlikte, Türkiye’de ilk koronavirüsün görüldüğü mart ayından bu yana bazı önlemler hayata geçirildi. İlk etapta uygulanan kısıtlamalar normal hayata geçiş ile kaldırılmıştı. Kurban Bayramı sonrası ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle vaka sayısında artış görülmüştü. Bu kapsamda halı sahalar dahil bazı işletmelerin faaliyetlerine ara verildi.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında toplam vaka sayısı 84 milyon 993 bini geçti. Kovid-19 verilerinin derlendiği “Worldometers” internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 1 milyon 843 bin 866 kişi hayatını kaybetti.

Vaka sayısı 84 milyon 993 bin 350’ye çıkarken, virüs saptanan 60 milyon 110 bin 468 kişi sağlığına kavuştu. En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ABD’de 20 milyon 904 bin 701 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 358 bin 682 kişi öldü.

HALI SAHALARIN AÇILACAĞI TARİH BELLİ OLDU MU?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, corona virüs salgını nedeni ile geçici olarak faaliyetleri durdurulan halı sahalarının açılış tarihi hakkında resmi bir açıklama yapmadı. Fakat aşını kullanılmaya başlanması ve düşen vakaların ardından önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Kabine toplantısının ardından bu konu hakkında açıklama yapılması bekleniyor.

Ancak vaka artışlarına bakılacak olursak, halı sahaların ne zaman açılacağıyla alakalı net bir tarih verilmedi. Kısa süre içerisinde de halı sahaların açılması beklenmiyor.

Koronavirüs pandemisinde aşılamada elde edilecek başarıya göre, halı sahaların açılması erkene alınabilir. Ancak şu an için 2021 yılının ilk 1-2 ayına kadar kapalı kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Editör: TE Bilisim