İstanbullu vatandaşlar gelen doğalgaz faturalarının şokunu yaşıyor. Beklenenden fazla gelen faturalar sonrası birçok vatandaş faturalarına nasıl itiraz edeceğini araştırıyor. Süreçle alakalı gelişmeleri yakından takip eden vatandaşlar arama motorlarına “İGDAŞ fatura itiraz nasıl yapılır? Doğalgaz fatura itiraz başvurusu nereden yapılır?” yazarak detayları araştırıyor. Konuyla alakalı EPDK’nın çalışması devam ederken EPDK faturalarının iptal edilmesini istedi. Peki İGDAŞ fatura itiraz nasıl yapılır? Doğalgaz fatura itiraz başvurusu nereden yapılır? İşte doğalgaz fatura itirazı için izlenecek yollar. Konuyla alakalı tüm detaylar haberimizde…

İGDAŞ’a fatura soruşturmasının ardından yeni gelişme: 30 günlük yeniden düzenleniyor

İktisat

Habere Git

İGDAŞ FATURA İTİRAZ NASIL YAPILIR? DOĞALGAZ FATURA İTİRAZ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Koronavirüs salgını nedeniyle İGDAŞ’ın 30 günü aşan fatura düzenlenmesine ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yeni bir açıklama geldi .

İGDAŞ, ödenmeyen faturaları iptal ederek, 30 güne karşılık gelecek yeni faturalar düzenlenmesi için çalışma başlattı. Abonelerin talep etmesi halinde, ödenmiş faturalar da 30 günlük olarak yeniden düzenlenecek, hâlihazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacak. Peki İGDAŞ fatura itiraz nasıl yapılır? İşte bu sorunun cevabı belli oldu. Buna göre yeni fatura bedeli, 30 güne karşılık gelecek şekilde yeniden düzenlenecek; hâlihazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacaktır. Bunu için ise herhangi bir işlem veya başvuru yapmanıza gerek yoktur. İşte diğer tüm detaylar…

İGDAŞ FATURALARI 30 GÜNLÜK OLARAK YENİDEN DÜZENLENİYOR

Koronavirüs salgını sürecinde, doğalgaz sayaçlarının okunmasında mücbir sebeplerden dolayı aksaklıklar yaşanması, 30 günü aşan faturalar düzenlenmesine yol açmıştı. Faturalar gerçek tüketim bedelleri üzerinden düzenlenmiş olmakla beraber, EPDK’nın uyarısı üzerine harekete geçen İGDAŞ, ödenmeyen faturaları iptal ederek, 30 güne karşılık gelecek yeni faturalar düzenlenmesi için çalışma başlattı. Abonelerin talep etmesi halinde, ödenmiş faturalar da 30 günlük olarak yeniden düzenlenecek, hâlihazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaşanan süreç ve yeni düzenlemeye ilişkin kamuoyuna bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Son dönemde kamuoyuna yansıyan gelişmeler doğrultusunda bir açıklama ihtiyacı duyulmuştur.

Doğal gaz dağıtım piyasası, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun mevzuatlarıyla düzenlenmiş bir piyasadır. Dolayısıyla doğal gaz fatura bedelleri, mevzuatın belirlediği tarifelere uygun olarak belirlenmektedir.

Ancak, koronavirüs salgını nedeniyle 11 Mart tarihinden itibaren olağanüstü koşullar yaşanmaya başlanmıştır. Gerek çalışanlarla ilgili Hükümetçe yapılan idari düzenlemeler, gerek salgından çalışanların etkilenmesi ve hatta bir kısım vatandaşlarımızın tedbiren sayaç okunmasına izin vermemesi nedenleriyle sayaç okuma faaliyeti bu dönemde normal zamanlara göre daha zor gerçekleşmiş, fatura süreleri elde olmayan nedenlerle uzamıştır. Nisan ayında sekiz gün sokağa çıkma yasağının yaşanmış olması da bu dönemi etkileyen bir başka önemli sebeptir.

Sonuç olarak faturalar gerçek tüketim değerleri üzerinden oluşturulmuş olsa da bu dönemde daha uzun bir süreyi kapsamıştır.

EPDK’nın uyarısı üzerine ödenmeyen faturalar iptal edilerek 30 günlük faturalar düzenlemek için çalışma başlatılmıştır.

Buna göre yeni fatura bedeli, 30 güne karşılık gelecek şekilde yeniden düzenlenecek; hâlihazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacaktır.

Ödenmiş faturalarda da esasen gerçek tüketimden kaynaklanan bedel ödenmiş olmakla birlikte; abonelerimizin talebi halinde, 30 güne karşılık gelecek şekilde yeniden düzenlenecek; hâlihazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacaktır. Bu durumda, bakiye tüketim için ödenmiş tutar sonraki faturadan mahsup edilebileceği gibi talep halinde iadesi sağlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: TE Bilisim