2020 YKS birinci oturumundaki TYT sınavında öğrencilere yöneltilen şarkıcı Mabel Matiz’e ait bir şarkının sözlerinin bulunduğu soru kısa sürede tartışmalara yol açtı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün soruya ilişkin açıklama yaptı. Aygün, soruyu hazırlayanlar hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

MABEL MATİZ’İN “FIRTINADAYIM” ŞARKISINDA YER ALIYORDU

Söz konusu soruda şarkıcı Mabel Matiz’in ‘Fırtınadayım’ şarkısının sözlerine yer verilerek ifade ettiği anlam istendi. TYT Türkçe testinde, ‘Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil’ cümlesinde anlatılmak istenen nedir?’ sorusunda geçen ‘Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil’ cümlesi aynı zamanda Mabel Matiz’in ‘Fırtınadayım’ adlı şarkısında yer alıyordu.

YKS Mabel Matiz’li soru nedir? ‘Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil’

Güncel

Habere Git

Sınav sonrası gündem olan sorudan sorumlu kişilerin sınav hazırlama süreçlerinden de çıkarıldığını belirten Aygün, şunları söyledi: “Soru havuzu ülkemizin farklı üniversitelerinden binlerce akademisyenin katılımıyla oluşturulmaktadır. Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 YKS’nin TYT oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumlu kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır.”

Sınavda Matiz ile ilgili soru sorulmasına bazı kesimler sanatçının LGBTİ eylemlerine destek verdiği gerekçesiyle tepki göstermişti.
Editör: TE Bilisim