TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Çin, Rusya, Afganistan, Pakistan’ın katılımıyla Tahran’da gerçekleştirilen “Terörizmle ve Aşırıcılıkla Mücadele konulu Meclis Başkanları İkinci Toplantısı”nda konuştu. Yıldırım, ABD’nin terörle mücadele konusundaki samimiyetsizliğini anlattı.

ABD’nin DAEŞ terör örgütüne karşı PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD ile işbirliği yaptığını anımsatan Yıldırım, bu durumun Türkiye’yi tehdit ettiğini belirterek, “Ne yazık ki müttefikimiz bildiğimiz bir ülke, PKK’nın Suriye’deki devamı PYD-YPG örgütüyle iş birliği yaparak DEAŞ örgütünü ortadan kaldırma yönünde adımlar atmıştır. Bu fevkalade yanlış bir yoldur. Diyelim ki bunu yaptınız, o terör örgütünü DEAŞ’ı da yok ettiniz, o halde kullandığınız terör örgütünü yok etmek için bu sefer hangi terör örgütüyle iş birliği yapacaksınız? Bu yol, çıkmaz bir yoldur” dedi.

“EN ÇOK BEDELİ BİZ ÖDEDİK”

Terör örgütlerinin insanlığın en büyük düşmanı olduğuna vurgu yapan Yıldırım, Türkiye’nin 40 yıldır teröre karşı mücadele verdiğini anımsatarak, “Terör ile varılabilecek bir hedef yoktur, teröre göz kırpan, elini veren kolunu kaptırır. Terörden kazanan sadece silah tüccarlarıdır, savaş baronlarıdır. Terörle mücadele konusunda ne yazık ki uzun yıllar mücadele veren, çok büyük bedeller ödeyen bir ülkeyiz. Bölgemiz PKK ve diğer terör örgütleri ile 40 yıldır mücadele ediyor, bu mücadelede Türkiye Cumhuriyeti olarak bugüne kadar yaklaşık 300 milyar dolar kaynak sarf ettik ve binlerce masum, sivil vatandaşımızın kaybı, şehitlerimiz, bedel ile ifade edilebilecek bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

FETÖ UYARISI

Yıldırım, muhataplarını FETÖ konusunda uyardı. Terör örgütlerinin masum insanları okullar ve dershaneler ile zehirlediğini dile getiren Yıldırım, FETÖ’yü temizlemeyenin bedelini ödeyeceği aktararak, “Bunların en başta geleni FETÖ’dür ve 15 Temmuz’da ülkemiz bu hain örgüt ile yüzleşmiştir. Ülkede devletin silahıyla, tankıyla, uçağıyla darbe yapmaya kalkmışlar ve insanlarımızı şehit etmişlerdir. Kökleri ülke dışında bulunan bu örgütün karanlık emellerinin farkında olmayan bütün ülkeleri bugüne kadar uyardık, uyarmaya devam ediyoruz. Şartlar uygun hale geldiğinde bu örgüt sizlere de zarar vermekten geri durmayacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim