Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Van, Manisa, Kocaeli, Aydın, Sakarya, Eskişehir 20 Temmuz Pazartesi evde bakım maaşı parası yattı mı? Bugün itibariyle evde bakım parası yatan iller listesi araştırılıyor. Engelli ya da hasta olup günlük yaşamını sürdürmekte bir başkasının desteğine muhtaç durumda olan vatandaşların bakımını üstlenen yakınına AÇSHB tarafından ödenen evde bakım maaşı parası, her ayın belirli günlerinde vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Bu ay tüm ödemelerin Kurban Bayramı öncesinde yani 31 Temmuz’a kadar tamamlanması bekleniyor. Evde bakım parası yatan iller hangileri? 20 Temmuz Pazartesi evde bakım maaşı (Gaziantep, Trabzon, Van) yattı mı? Bilgiler haber detayında…

Evde bakım parası yatan iller hangileri? 20 Temmuz Pazartesi evde bakım maaşı (Gaziantep, Trabzon, Van) yattı mı?

20 Temmuz 2020 Pazartesi günü itibariyle evde bakım maaşı yatan iller şu şekildedir;

1- Hatay

2- Tokat

3- Bolu

4- Edirne

5- Diyarbakır

6- Kırklareli

7- İzmir

8- Karabük

9- Kayseri

10- Antalya

11- Zonguldak

12- Bilecik

13- Konya

14- Ankara

15- Denizli

16- Afyonkarahisar

17- İstanbul

18- Şanlıurfa

19- Uşak

20- Manisa

21- Ordu

22- Çanakkale

23- Mersin

24- Samsun

25- Bayburt

26- Siirt

27- Kars

28- Erzurum

29- Bursa

30- Balıkesir

31-Adana

32-Kırıkkale

TÜM İLLER İÇİN EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Evde bakım maaşı ödemeleri normal şartlar altında her ayın 20’sine kadar tamamlanmaktadır. Bazen bu süre çeşitli sebeplere bağlı olarak uzayabilse de Temmuz ayında bu durumun yaşanması öngörülmüyor.

Kurban Bayramı nedeniyle evde bakım maaşı ödemelerinin 20 Temmuz’a kadar tüm şehirler için ödenmesi bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Evde bakım maaşı alabilmek için şu 3 şartın bulunması gerekmektedir;

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hanede yaşayan kişi sayısına bölünüyor. Buna engelli/hasta kişi de dahil ediliyor.

Evde bakım maaşı almak için engelli/hasta kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (AÇSHB) İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılıyor. Kurum görevlileri tarafından yerinde yapılan incelemelerin ardından gerekli şartların bulunması durumunda başvuru sahibine evde bakım maaşı parası bağlanıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı paralarının hesaplara yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden sorgulanabilmektedir.

Bunun için, TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve tıklayabilir, açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında yer almaktadır.

SMS İLE EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ

Evde bakım maaşları, Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e sms atılarak sorgulanabilir. Mesaj gönderimi 1 SMS ücretine tekabül etmektedir. Ziraat Bankası SMS kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim