Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 7 Şubat 2012’de MİT’e yönelik kumpas girişimiyle ilgili açılan dava bugün görülmeye başladı.

Duruşmada MİT’i temsil eden avukat, duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti. Mahkeme de kamu güvenliğini tehlikeye düşürecek hususları göz önüne alarak, duruşmanın basına kapatılmasına ve yayın yasağı alınmasına karar verdi.

5 TUTUKLU SANIK SEGBİS İLE BAĞLANDI

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve dönemin emniyet, yargı ve MİT sözde imamlarının da içerisinde bulunduğu 14’ü tutuklu 15’i firari 34 sanıklı davanın ilk duruşması, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonlarına görülmeye başladı. Duruşmaya 6 tutuklu sanık getirilirken, 5 tutuklu sanık Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Tarihi dava yarın başlıyor! MİT Kumpası’nın sanıkları hesap verecek

Gündem

Habere Git

7 SANIK SALONA GELMEK İSTEMEDİ

Mahkeme başkanı, Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Kazım Aksoy’un da aralarında bulunduğu 7 sanığın pandemi süreci sebebiyle duruşma salonuna gelmek istemediklerini belirten dilekçe gönderdiklerini ifade etti.

Mahkeme başkanı, MİT’i temsilen Hazine ve Maliye Bakanlığı avukatının mahkemeye sunduğu dilekçede, duruşmanın kapalı yapılması talebinde bulunduğunu söyledi.

Duruşmanın kapalı yapılması talebiyle ilgili sanıklara söz verildi.

Salonda hazır bulunan bir kısım sanık, duruşmanın kapalı yapılmasını isterken, SEGBİS ile salona bağlanan sanıklar aleni olması talebinde bulundu.

YAYIN YASAĞI DA GETİRİLDİ

Avukatların bir kısmı kapalı, bir kısmı da açık duruşma olmasını istedi.

Taleple ilgili görüşü sorulan cumhuriyet savcısı da, milli güvenliği tehlikeye düşürecek hususların ortaya çıkması ihtimali nedeniyle duruşmaların kapalı yapılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, kamu güvenliğini tehlikeye sokabilecek belge ve bilgilerin ortaya çıkma ihtimali nedeniyle ilgili yasa gereği duruşmaların kapalı olarak yapılmasına, duruşma içeriğiyle ilgili yayın yasağı getirilmesine karar verdi.

Duruşma içeriğinin yayınlanması halinde suç duyurusunda bulunulacağına hükmeden mahkeme, taraflar dışındaki herkesi salondan çıkarttı.

Duruşma, kapalı olarak devam ediyor.

Ayrıntılar eklenecek…

Editör: TE Bilisim