Türkiye’nin tesbih sektörünün öncü firmalarından Dergah Tesbih ürettiği tesbihlerle müşterilerine geniş yelpazede ürün desteği sağlıyor. Kuka’dan Oltu’ya Kehribar çeşitlerin Akik taşından yapılmış tesbihler üst kalite üretimle müşterilerini bekliyor.

OLTU TESPİH NEDİR?

Oltu, yarı değerli bir taştır ve ülkemiz sınırları içerisinde Erzurum’un Oltu ilçesinde dünyanın en değerli Oltu taşları çıkarılmaktadır. Çıkarılan taşlar başta tesbih olmak üzere pek çok takı ve aksesuar çeşidinin yapımında kullanılmaktadır. Hammadde olarak karbon bileşimi olan taşlar çoğunlukla siyah renktedir ve kolay işlenebiliyorlar. Bu yüzden de gün geçtikçe takılarda, aksesuarlarda daha fazla kullanılıyor. Ülkemizden çıkarılan taşlar gerek yurt içinde gerekse yurt dışında işlenerek zevkle kullanılabilecek ürünlere dönüşüyor.

Oltu taşından yapılan ürünlerin birisi tesbihtir. Bu sayede bir taraftan doğal taşın genetik yapıları diğer taraftan kültürel bir geçmişi olan tesbih bir araya getirilmiş oluyor ve Oltu tesbih ortaya çıkıyor.

OLTU TESBİHİN FAYDALARI NELER

Tesbih asırlardır kullanılan aksesuarlardan birisi. Nerdeyse bütün dini ritüellerde tesbihten yararlanılıyor. Zikir çekerken kullanıyor. Bu yönüyle adı da tesbih etmek, yani “anmak, tekrarlamak”tan geliyor. Eline alan kişiye Yaratıcıyı, Allah’ı andırdığı düşünülüyor.

Elbette tesbihin önemi sadece zikir ile alakalı değil. Taşın özelliklerinden dolayı da Oltu taşının insan sağlığına çeşitli faydaları var. Vücuttaki negatif enerjiyi alıyor, kan dolaşımının düzenlenmesini sağlıyor. Stresi azaltıcı etkisiyle kişinin rahatlamasına yardımcı oluyor. Bütün bu özelliklerden dolayı oltu tesbih çeşitleri her zaman en çok tercih edilen tespih çeşitlerinden birisi oluyor.

Üstelik sade Oltu taşından yapılan, püskül ve imame gibi detaylarla zenginleştirilen modeller dışında gümüş ile bezenmiş, çeşitli yerlerinde gümüş kullanılmış Oltu tesbih çeşitleri de bulunuyor.

EN GÜZEL OLTU TESPİH ÇEŞİTLERİNİN ADRESİ

Oltu taşı ile gümüşün bir arada kullanıldığı modellerde hem gümüşün hem Oltu taşının faydaları aynı anda kazanılıyor. Dergah Tesbih adlı firma ülkemizin en başarılı tesbih üreticilerinden birisi olarak çok geniş bir katalog sunuyor. Dilediğiniz gibi kişiselleştirmeye de imkân vererek hayalinizdeki Oltu tesbih modellerine kavuşmanızı sağlıyor.

Firmanın sayfasına http://www.dergahtesbih.com/ linki üzerinden ulaşabilir, başta Oltu tesbih çeşitleri olmak üzere geniş yelpazedeki ürünlerini inceleyebilirsiniz. İsterseniz kendi kullanımınız, isterseniz sevdiklerinize hediye etmek için tercihinizi yapabilirsiniz. Kampanyalı fiyatlar ile oldukça uyguna en güzel tesbihlere sahip olabilir, kısa sürede her nerede olursanız olun kapınıza ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim