Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ülkemizde alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı 31 ilin valiliklerine genelge gönderdi. Bu genelgeye göre bazı iş yerleri ve vatandaşlar sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Bu gelişmenin ardından birçok kişi de hafta sonu ihtiyaç duyacakları acil ve temel gereksinimlerini karşılamak üzere bakkallara, marketlere ve fırınlara akın etti. Çok kısa sürede market önlerinde sıra oldu. Bir vatandaşın aldığı ürün sosyal medyada gündem oldu. Bu bağlamda kullanıcılar Luppo ne demek, Luppo nedir? Sokağa çıkma yasağında Luppo neden gündem oldu? sorusuna yanıt arıyor. Ayrıntılar haberimizde…

Luppo ne demek, Luppo nedir? Sokağa çıkma yasağında Luppo neden gündem oldu?

Sokağa çıkma yasağının amacı güneşli havayı fırsat bilip insanların sokağa çıkmasının, misafirliğe gitmesinin önüne geçmek için ilan edildi. Pazar gecesi saat 12’de yasak kalkıyor. Bu süre zarfında 13 başlık altında hizmetler devam edecek. Sadece hafta sonu bulaştırmayı önlemek için 2 günlük tedbir. Ama bazı vatandaşlar panikle sokağa fırladı. Bazı bölgelerde kavga görüntülerine bile rastlandı. Özellikle bir vatandaşın aldığı luppo çokça paylaşıldı. Peki nedir bu luppo?

Luppo Şölen markasının sandviç kekidir. Vişneli ve kakolu gibi türleri vardır. Ülker Halley’e benzemektedir ancak kek kıvamındaki bisküvisiyle özellikle çocuklar tarafından sevilerek tüketilmektedir.

İşte sokağa çıkma yasağı sonrası marketten luppo alan kişi…

Editör: TE Bilisim