Hemoroidin doğal tedavi yöntemleri, özellikle basur ağrısını rahatlatmak için etkili çarelerdir. Doğal hemoroid tedavisi yöntemleri, medikal tıp yöntemlerine büyük bir destekleyicidir. Bu yöntemleri kullanarak hastalık nedeniyle meydana gelen problemlerin giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemoroid, yetişkinlerin dörtte birinde meydana gelebilen bir hastalıktır. Medikal tedaviler, evde tedavi yöntemleri ve yaşam tarzında yapılan değişiklikler ile hastalığın tamamen giderilmesi mümkündür. Bu kapsamda uygulayabileceğiniz tedavi yöntemleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Çobançantası kürü Kişniş tohumu kullanımı Yaban mersini tedavisi Muz püresi

Hemoroid Nedir?

Hemoroid, anal kanalın sonundaki damarların genişlemesi şeklide meydana gelen bir hastalıktır. Oldukça yaygın bir hastalıktır ve farklı türleri bulunmaktadır. Hastalığın nedenleri olarak sayılabilecek birçok farklı neden bulunmaktadır. Bununla birlikte en yaygın nedenler şu şekilde sıralanabilmektedir:

Kronik kabızlık

Hareketsiz yaşam tarzı Tuvalette uzun oturma Dışkılama esnasında zorlama Gebelik Acı ve baharatlı yiyecekler tüketmek Alkol kullanımı

Hemoroid Belirtileri Nelerdir?

Hemoroid belirtileri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Ağrı Halsizlik Yorgunluk Akıntı Kaşıntı hissi Makatta ıslaklık hissi Dışkılama sırasında ağrı olması Dışkılama sırasında yanma olması Makattan basurun ele gelecek şekilde sarkması Anüs yakının şişlik

Belirtilerden bir ya da birkaçını gördüğünüzde hemoroid tedavisi için uzman bir doktora başvuru yapmanız gerekmektedir. Bunun yanında evde tedavi yöntemlerini de kullanarak hastalığın semptomlarının etkisini azaltmanız mümkün olacaktır.

Çobançantası Kürü ile Hemoroid Tedavisi

Çobançantası kürü, hemoroid nedeniyle meydana gelen ağrıların azaltılması için tavsiye edilen tedavi yöntemlerinden birisidir. Alternatif tedavi yöntemlerinden en yüksek verimi alabilmek için medikal tedavinizi gerçekleştiren doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra çobançantası kürü için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

4 bardak soğuk suya 4 tatlı kaşığı çobançantasını kıyarak eklemeniz gerekmektedir. Bu karışımı tüketmeden önce 8 saat beklemelisiniz. 8 saat sonra ise süzerek yalnızca suyunu tüketmeniz gerekmektedir. Dilerseniz pamuk yardımıyla sorunlu bölgeye sürerek de kullanabilirsiniz. Her seferinde taze olarak tüketmeniz gerekmektedir.

Kişniş Tohumu ile Hemoroid Tedavisi

Kişniş tohumu tedavisi, hemoroid problemi için evde tedavi yöntemleri arasında tercih edilebilecek bir diğer tedavi yöntemidir. İçeriğinde bulunan iltihap önleyiciler ve antioksidanlar sayesinde kanama ve kaşıntı gibi problemlerin giderilmesine destek olmaktadır. Hemoroid tedavinizde kişniş tohumu kullanmak istiyorsanız izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

Biraz kişniş tohumunu oda sıcaklığındaki suya eklemeniz gerekmektedir.

Bu karışımı bir gece bekledikten sonra süzmeli ve yalnızca suyunu tüketmelisiniz. Gün boyu tüketmeniz tavsiye edilmektedir.

Yaban Mersini ile Hemoroid Tedavisi

Yaban mersini tedavisi, bağırsak ve mide sorunlarında mucizevi etkisi olan yaban mersinini kullanarak acı ve yanma hissini azaltmak için tavsiye edilmektedir. Hemoroid tedavinizde bu yöntemi kullanmak istiyorsanız, tek yapmanız gereken 1 çorba kaşığı yaban mersinini gazlı beze sarmaktır. Ardından gazlı bez ile sorunlu bölgeye uygulama yapabilirsiniz.

Muz Püresi ile Hemoroid Tedavisi

Muz püresi tedavisi, rektum damarlarında meydana gelen basıncı azaltmak ve bu sayede yanma hissini gidermek için kullanılmaktadır. Muzun içerisinde potasyum minerali bol miktarda bulunmaktadır. Bu mineral, kan damarlarının rahatlamasına ve şişen dokuların küçülmesine yardımcı olmaktadır. Doğal hemoroid tedavisi olarak muz püresi tedavisini tercih ediyorsanız, izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

Muzu pişirmelisiniz. Ardından püre kıvamına gelecek kadar süt eklemelisiniz. Bu püreyi günlük olarak tüketerek yanma hissini azaltabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim