Son günlerde Türkiye’de TikTok uygulaması aracılığıyla yayılarak popülerlik kazanan ve Kore kahvesi olarak da bilinen dalgona kahve (TikTok kahvesi) hazırlanışı ve içerdiği kalori miktarıyla merak konusu oldu. ‘Dalgona’ Güney Kore’de karamelli şekere verilen bir isim olup, bir restoranda söz konusu kahve hazırlanırken çekilen görüntülerde oluşan köpüğümsü karışımın karamelli şekere benzetilmesiyle bu ad ile anılmaya başlandı. Türkiye’de ise sosyal medya uygulaması aracılığıyla adını duyuran Dalgona kahve, TikTok kahvesi olarak da anılmaya başlandı. Peki, Dalgona kahvesi (TikTok kahvesi) nedir ve nasıl yapılır? Dalgona kahve kaç kalori? merak edilen detaylar ve kahvenin tarifi haberimizde.

DALGONA KAHVE (TİKTOK KAHVESİ) NEDİR VE NASIL YAPILIR? DALGONA KAHVE KAÇ KALORİ?

Dalgona kahve (TikTok kahvesi), şeker, su ve granül kahveden yapılmaktadır. 1 yemek kaşığı toz şekerin yaklaşık olarak 48-50 kalori olduğu dikkate alınırsa kullanılan malzeme oranına göre alınan kalori miktarı da isteğe göre ayarlanmış olur.

Dalgona adı, Güney Korelilerin karamelli şekere verdikleri bir isimdir.

Dalgona kahvesi, şeker kahve ve suyun karışım aşamasında rengi karamelli şekere benzediğinden dolayı bu ad ile anılmaya başlandı. Türkiye’de de TikTok uygulaması aracılığıyla yayılan bu muhteşem lezzet, kahve tutkunlarının en çok tükettiği içecekler arasında yerini aldı.

Evde küçük kahve molaları için son derece kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilecek oldukça estetik görünümlü bu muhteşem lezzetin tarifine haberimizin devamında yer verdik. İşte TikTok kahvesi olarak da bilinen dalgona kahvenin yapılışı!..

TikTok İLE POPÜLER OLAN DALGONA KAHVESİ NASIL YAPILIR?

4-5 kişilik Dalgona kahvesi (TikTok kahvesi) hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler;

1 su bardağı granül kahve, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıcak su.

Bu üç malzeme derin ve dar bir kaba aldıktan sonra mikser (veya süt köpürtmek için kullanılan mutfak aletlerinden biri) ile güzelce çırpılır. İlk başlarda sıvı ve koyu renkli olan kahve çırptıkça rengi altın sarısı, karamel rengine dönüşecek ve koyu bir kıvam alacaktır.

Karışım, mikserle birkaç dakika aralıksız çırpılarak elde edilen karamel renkli koyu kıvamlı karışım, arzuya göre birkaç küp buz ilave edilmiş soğuk süte istenilen oranda (1 su bardağı süte 2-3 tatlı kaşığı) karıştırılarak tüketilebilir.

Kahve ve şeker yoğunluğu isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir.

Ayrıca bu karışımı her seferinde yeniden hazırlamaya gerek olmayıp buzdolabında veya yüksek olmayan bir oda sıcaklığında birkaç gün muhafaza ederek de kullanılabilir.

Editör: TE Bilisim