Yayınlandığı dönemde izleyicisinin gönlünde taht kuran Leyla ile Mecnun yeniden ekranlarda. Absürt komedi türünde olan Leyla ile Mecnun bu akşamdan itibaren TRT 1 ekranlarında yayınlanıyor.. Dizinin tekrar bölümlerini izlemek isteyenler TV seyircileri, Leyla ile Mecnun oyuncuları kimler? Leyla ile Mecnun dizisi konusu nedir? sorularına yanıt aranıyor. Merak edilenler haberimizde…

Leyla ile Mecnun dizisinin konusu nedir?

Aynı gün, aynı hastanede doğan 2 bebek, yatak sayısının az olmasından dolayı beraber yatırılır. Anne ve babalarının doğar doğmaz birbirlerini buldular demesi üzerine, beşik kertmesi olan bebekler isimlerini de efsane olan Leyla ve Mecnundan alırlar.

Aradan 25 yılın geçmesinin ardından; bir gün ailesi Mecnun’a durumu anlatır ve Leyla’yı istemeye giderler.

Bir gün ak sakallı dede rüyadan çıkar ve artık Mecnun ile beraber yaşamaya başlar. Bir gün ansızın Leyla trafik kazasında ölür. Mecnun, 1 yıl boyunca kimseyle görüşmez ve sonra Leyla’nın organlarının bağışlandığını duyar. Bu durumu öğrendikten sonra peşine düşen Mecnun, Leyla’nın kalbinin nakledildiği Şirin’i ve ciğerlerini alan Sedef ile tanışır. Her ikisi ile de mutlu olamayan Mecnun, en son babasının eski bir arkadaşının kızı olan Leyla’ya aşık olur ve olaylar gelişir.

Her ne kadar Mecnun bu durumdan rahatsız olsa da, Leyla’yı gördüğü anda aşık olur. Onu etkileyebilmek için ne yapacağı konusunda bir fikri olmayan Mecnun, gece rüyasında ak sakallı dedeyi görür.

Leyla ile Mecnun Dizi Oyuncuları

Ali Atay – Mecnun

Serkan Keskin – İsmail Abi

Cengiz Bozkurt – Erdal Bakkal

Melis Birkan – Leyla

Osman Sonant – Yavuz

Ahmet Mümtaz Taylan – İskender

Ali Atay – Mecnun

Dizinin baş rol oyuncusu, Leyla’nın Mecnun’udur. 1993 ve 1996 yıllarının arasında Knight Errand isimli bir grubun vokalistliğini yapmıştır. Mimar Sinan Üniversitesinde Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun olan Atay, Krek Tiyatro Topluluğunu kurdu

Serkan Keskin – İsmail Abi

Serkan Keskin, oyunculuk hayatına doğduğu ve büyüdüğü İzmit’te başladı. 1997 tarihinde ünlü tiyatro yönetmeni Işıl Kasapoğlu’nun genel sanat yönetmenliği altında kurulan İzmit Şehir Tiyatrosu’nda açılan tiyatro kursunda başladı.

Cengiz Bozkurt – Erdal Bakkal

Ankara Atatürk Lisesi’ni ve 1996 yılında Londra Üniversitesi Goldsmiths’i bitirdi. Aşk Delisi’nin direktörü Mehmet Ergen ile Londra’da buluştuktan sonra birlikte çalışmaya başladı. Birçok sinema ve TV projesinde yer aldı. Aynı zamanda dizinin Erdal Bakkalı, abisi ve canıdır.

Melis Birkan – Leyla

İlk okul ve lise yıllarında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda bale dersleri aldı. Modern dans eğitimini aynı üniversitede tamamladı. Çağan Irmak’ın yönettiği Ulak ve Issız Adam filmlerinde başrol oynadı. Dizinin ana karakterlerinden birisi olan Leyla, Mecnunun ilk aşkı ve beşik kertmesidir. Trafik kazasında hayatını kaybetmiştir.

Osman Sonant – Yavuz

1997 yılında Yılmaz Gruda’dan Bahçelievler Belediye Tiyatrosu’nda aldığı eğitim ile ilk adımını attı. 1998 yılında Ortahanuncular Nöbetçi Tiyatrosu’nda Ferhan Şensoy yönetiminde çalışmalarına devam etti ve 1999 yılında İ.Ü. Eğitimini Konservatuar Sahne Sanatları Bölümü’nde tamamladı. Çeşitli tiyatro oyunlarında, TV dizilerinde ve filmlerde oynadı.

Ahmet Mümtaz Taylan – İskender

İlk okul ve lise eğitiminden sonra 1989 yılında H.Ü. Konservatuar Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 1989-93 yılları arasında Diyarbakır DT’de çalıştı. Devlet Tiyatroları’nda sanat yönetmeni yardımcısı, sanat yönetmeni ve genel müdür danışmanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. 1996’dan beri çeşitli TV ve sinema prodüksiyonlarında çeşitli rollerde yer almaktadır.

Editör: TE Bilisim