KPSS 7302 nitelik kodu nedir? 7302 Nitelik kodu ne anlama geliyor? Günümüzde birçok kişinin memur olabilmek için yoğun çaba harcamaktadır. Bu yüzden hayalini gerçekleştirmek isteyen adaylar KPSS sınavına girerek zorlu süreçte ilk adımı atmış olur. ÖSYM tarafından tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından binlerce memur adayı atanmak istedikleri bölümlere yoğunlaşır ve kadroların yan kısımlarında yer alan nitelik kodlarının anlamlarını araştırmaya başlar. Bu kodlardan bir tanesi de KPSS 7302 nitelik kodudur. Peki, KPSS 7302 nitelik kodu nedir? 7302 Nitelik kodu ne anlama geliyor? İşte detaylar…

KPSS 7302 NİTELİK KODU NEDİR? 

18 Temmuz 1997 yılında çıkan 23053 sayılı Resmi Gazete Karayolları Trafik Yönetmeliği yayımlandı. Bu yönetmeliğin 75. Maddesinde, 2015’de yapılan değişikliklerle sürücü belgelerinde geçerli olacak yeni bir sistem planlaması yapıldı. 2015 yılında uygulamaya koyulan bu sistem, KPSS merkezi atamalarında yeni bir özel şart uygulanmasına neden oldu.

7302 NİTELİK KODU NE ANLAMA GELİYOR?

18.07.1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 75 inci maddesinde 2015 yılında yapılan değişikliklerle sürücü belgelerinde yeni bir sistem öngörülmüş ve 2016 yılı itibariyle yeni sisteme geçilmiştir. Bu nedenle KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinde ilan edilen Şoför kadrolarının karşısında yeni sistemde yer alan sürücü belgelerine yer verilmiştir.

Mezkur Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış ve sahibine römork takarak araç kullanma yetkisi veren sürücü belgeleri veya sürücü sertifikalarının yeni sınıf sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sırasında yeni sınıfına ilave olarak “E” ibaresinin ekleneceği belirtildiğinden, B sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları BE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, C sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları CE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları DE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D1 sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları D1E sınıfı sürücü belgesine sahip olanların da tercih edebilmeleri mümkündür.

Yine Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin geçici 10 uncu maddesinde eski sürücü belgelerinin yeni sürücü belgeleri ile değiştirilmesi için beş yıllık bir süre öngörülmesi sebebiyle eski sürücü belgelerinin geçerliliği de devam etmektedir.

Bu nedenle Tercih Kılavuzunda yer alan yeni sürücü belgesi sınıfları ve istenilen sürücü belgesini karşılayabilecek diğer yeni sürücü belgesi sınıfları ile bu belgelerle denk kabul edilen eski sürücü belgesi sınıfları için bu kılavuzun “BAŞVURU GENEL ŞARTLARI VE DİĞER HUSUSLAR” kısmı “3.DİĞER HUSUSLAR” bölümünde sürücü belgeleri için yapılmış açıklamalara bakılmalıdır.”

Editör: TE Bilisim