İYİ Parti’den istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, bugün grup toplantısında AK Parti sıralarında görüntülendi. İYİ Parti’den “Dağdan gelenlerin önünü açıyoruz” diyerek istifa eden İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, AK Parti’nin bugünkü grup toplantısına katıldı. Gelişmelerin ardından vatandaşlar Tuba Vural Çokal hakkında detayları merak etmeye başladı. Peki, Tuba Vural Çokal kimdir? Tuba Vural Çokal nereli kaç yaşında? Detaylar haberimizde…

TUBA VURAL ÇOKAL NERELİ KAÇ YAŞINDA?

Tuba Vural Çokal, 1973 Antalya doğumludur. Türk göz hastalıkları uzmanı hekim ve siyasetçidir.

TUBA VURAL ÇOKAL BİYOGRAFİ

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı “Fizyoloji Bölümü” ‘nden mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde Baylor Üniversitesi ve Hindistan’da Agarwal Hastanesi’nde katarakt cerrahisi üzerinde master yaptı.

Türkiye’ye dönüşünde İstanbul Hastanesi’nde göz doktoru, Şişli Göz Nurunu Koruma Vakfı’nda başhekim ve Side Anadolu Hastanesi’nde uzman hekim olarak çalıştı. 2007’den itibaren kendi kliniğini açarak sonraki göz sağlığı ile ilgili tedavi çalışmalarını burada sürdürdü.

27. Dönem Antalya Milletvekili olarak İyi Parti saflarında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne delege olarak giren Çokal bir süre İyi Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 13 Şubat 2020’de İyi Parti Yönetimi ile fikirlerinin ters düşmesi sonucu partisinden istifa etti. İyi derece İngilizce ve orta derece Almanca bilen Çokal evli olup 2 çocuk annesidir.

Editör: TE Bilisim