İlk, orta ve lise eğitimi görmekte olan öğrenciler yaklaşan karne tatili öncesinde takdir teşekkür hesaplama, iftihar belgesi almak için gerekli koşullar gibi konuları araştırmaya başladı. Bu bağlamda öğrenciler ve veliler, “Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. 2021 İlkokul, ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu, lise takdir teşekkür hesaplama yöntemi ve iftihar belgesi alma koşulları hakkında merak edilen bilgilere haberimizde yer veriyoruz. Peki, karnelerdeki notlara göre Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? 2021 İlkokul, ortaokul ve İmam Hatip ortaokulu, lise takdir teşekkür hesaplama yöntemi bilgileri yazımızın devamında…

Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? (2021)

Takdir teşekkür hesaplama yöntemi şöyledir; Not ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır. Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar. Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler. Öğrenciler böylece o dönemin karne not ortalamasını öğrenmiş olur.

İlkokul, ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

İlkokul, ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu takdir teşekkür hesaplama yöntemi hakkında bilgiler şöyledir; İlköğretim kurumları yönetmeliğine göre takdir teşekkür hesaplama işlemi, liseye göre farklılık gösterebilmektedir..

İlkokul 4. sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00, diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 olanlar ‘Teşekkür’, 85.00 puan ve yukarı olanlar ‘Takdir’  belgesi ile ödüllendirilmektedir.

İftihar belgesi ise, Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak ilk beş dereceye giren, Çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde üstün başarı gösteren öğrencilere ilkokullarda sınıf öğretmeni, ortaokullarda ise öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu tarafından verilir.

İftihar Belgesiyle ödüllendirilenler, özel olarak yapılacak bir toplantı veya törende diğer öğrencilere duyurulur. Bu öğrencilerin adları ve fotoğrafları okulun internet sayfasında yayınlanır ve uygun bir yere asılır.

Kınama ve okul değiştirme yaptırımlarından birini alan öğrenciye o eğitim ve öğretim yılı içinde teşekkür, takdir ve iftihar belgesi verilmez.

Editör: TE Bilisim