Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu ve bazı hastalıklarda kullanılan cipro ilacı hakkında vatandaşlar birçok soruya yanıt aramaktadır. Bunların başında ‘Cipro Nedir, Ne İşe Yarar’ gibi sorular gelmektedir. Bu sorularla birlikte ilaç hakkında bilgi edinmek isteyenler ayrıca, Cipro’nun yan etkileri ve fiyatı ile ilgili detayları da araştırmaktadır. Bu sayfada yer alan bilgiler ile Cipro ilacı hakkında bilinmesi gerekenlere hakim olacaksınız. Peki, Cipro Nedir, Ne İşe Yarar? Cipro’nun Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Cipro ilacı Nedir?

Cipro ilacı bünyesinde bulundurmuş olduğu antibiyotik grubundan siprofloksasin isimli bir etnek maddeyi bulundurarak vücut içerisinde yer alabilen bakterilerle mücadele ederek bakterilerin sebep olduğu çoğu enfeksiyonu tedavi etme gücüne sahip antibiyotik türünde bir ilaçtır. Cipro ilacı enfeksiyon kapma riskinin çok yüksek olduğu halleder; sinüzitlerde yani yüz kemikleri içerisinde yer alan hava boşluklarının iltihaplanmasında, bademcik sorunlarında ve bademcik iltihabı durumunda, orta kulak iltihaplarında, zatürre ve solunum yolu enfeksiyonları hastalıklarında, mide ve idrar kesesi enfeskiyonlarında kullanılır. Sadece bununla kalmayıp fizyolojik olarak vücudun herhangi bir yerinde oluşabilecek olan iltihaplanma ve bakteri kapma olaylarını önler. Bunun dışında şarbon tedavisinde de kullanılır.

Cipro ilacı Ne İşe Yarar?

Cipro’nun kullanımı genel manada kendi türevlerine uygun tedavilerde kullanılıyor olsa da bunların detaylı bir şekilde ve tek tek nerelerde kullanıldığının belirtilmesi gerekir. Orta kulak enfeksiyonlarında ve kulak iltihaplarında kullanılan etkili yöntemlerden biri olarak kabul edilir. Cipro’nun kullanım amacı aynı zamanda şiddetli idrar yolu enfeksiyonlarının yaşanması durumunda uygulanmaktadır. Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu ve bazı hastalıklarda kullanılması eklem sorunlarına neden olabileceği için pek uygun görülmez. Ancak bazı görüşlere göre başka bir çözüm bulunmadığı vakit çocuklarda uygulanması gerekebilir. Karın zarı iltihabı rahatsızlığının tedavi yollarından biri de bu ilacın tüketilmesidir. Genital organlarda oluşabilecek olan enfeksiyon durumunda da kullanılmaktadır. Bel soğukluğu tedavisinde de zaman zaman hekim tarafından hastaya bu ilaç verilmektedir. Böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarının çözümünde en çok tavsiye edilen ve en çok reçete edilen ilaçlardan biridir.

Cipro Yan Etkileri Nelerdir?

Hemen hemen çoğu ilaçta olduğu gibi Cipro’nun yan etkileri de vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

Mide rahatsızlıklarından dolayı kaynaklanan bulantı hali. Gün içerisinde yaşanan ishal sorunu. Dışkının eskisine göre farklı bir biçimde kendini dışarı atması. Çocuk bireylerde yaşanan eklem ve eklem ağrısı problemleri. Vücudun belirli bölgelerinde yer alan mantar enfeksiyonları. Kan içerisinde yer alan hücrelerden biri olan beyaz kan hücrelerindeki sayının artışı. Karaciğer enzimlerinde artışın çoğalması. Böbreklerde yaşanan fonksiyon bozuklukları.

Vücudun genelinde oluşabilecek olan kas ve iskelet sistemi ağrıları. Hazımsızlık hali ve mide içerisinde oluşabilen şişkinlik hali. Gün içerisinde baş ağrısı ve baş dönmesi problemlerinin yaşanması.

Cipro Nasıl Kullanılır?

Cipro’nun kullanımı bir bardak su ile oral yolla sağlanır. İlaç kesinlikle ezilerek veya suyla karıştırılarak sıvı hale getirilerek tüketilmemelidir. Böyle yapıldığı takdirde kişi zarar görebilir. Bu ilaç düzenli aralıklarla, her gün aynı saat düzeniyle ve istikrarlı bir şekilde tüketilmelidir. İlaç hekimin söylediğinden daha az veya daha fazla dozda kullanılmamalıdır. İçilmesi gereken ilaç sayısını erken bırakmak veya içerken öğünleri unutup atlamak sakıncalı bir durumdur. Bu ilaç hem tok karnına hem de aç karnına tüketildiği için tüketilme durumunda herhangi bir sıkıntıya neden olmaz. Ancak içileceği taman kalsiyum kaynaklı içecekler yani süt, yoğurt ve meyve suyu gibi gıdalarla tek başına tüketilmemelidir. İlacın kullanımında eğer öğün atlandı ise fazla bir süre geçmemesi halinde ilaç içilebilir ancak üzerinden uzun bir zaman geçtiyse iki doz aynı anda tüketilmemelidir. Bu ilaç kafein ve türevleri ile beraber kesinlikle tüketilmemelidir.

Cipro Fiyatı Ne Kadar?

Cipro’nun fiyatı zaman zaman değişiklik göstermektedir. 14 film tabletten ve 500 miligramdan oluşan Cipro ortalama olarak 17 TL ile 20 TL arasında fiyat değişikliğine sahiptir. Vergi oranlarının değişimine bağlı olarak fiyatta artış veya düşüş yaşanmaktadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Lansor Nedir, Ne İşe Yarar? Lansor’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Glifor Nedir, Ne İşe Yarar? Glifor’un Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı ne kadar?

Dideral Nedir, Ne İşe Yarar? Dideral’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Citoles Nedir, Ne İşe Yarar? Citoles’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Editör: TE Bilisim