6 Haziran 2020 Cumartesi günü sofralarında yer vermek için kolay yemek tarifleri arayışında olanların damaklarını şenlendirecek muhteşem bir lezzet; Karnıyarık Tarifi!.. Bugün ne pişirsem diye düşünenler için hem tarifi hem de malzeme listesi fazla yorucu olmayan Karnıyarık Tarifi yapılışının detayları haberimizin içeriğinde yer alıyor. İşte, Bugün ne pişirsem? Akşama ne pişirsem diyenlere günün kolay yemek önerileri (6 Haziran 2020 Cumartesi); Karnıyarık Tarifi‘nin detayları!..

Bugün akşama ne pişirsem; Karnıyarık Tarifi!

1 saatte hazırlanabilecek 6 kişilik Karnıyarık Tarifi için gerekli malzemeler;

6 adet çekirdeksiz patlıcan Zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 300 gr. orta yağlı kıyma 5-6 diş sarımsak 3 adet sivri biber 1 adet orta boy domates Bir tutam dal maydanoz Tuz Karabiber Pulbiber Sosu için gerekli Malzemeler;

1 tatlı kaşığı ev yapımı domates salçası 1 tatlı kaşığı ev yapımı biber salçası 1 su bardağı su Tuz Karabiber Pulbiber Üzerlerini süslemek için gerekli Malzemeler; 6 adet çeri domates 6 adet küçük sivri biber

Sofralarınızda yer vermek isteyeceğiniz birbirinden lezzetli tarifler için Yemek Tarifleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

***

Karnıyarık nasıl yapılır?

Karnıyarık tarifini hazırlarken öncelikle yıkadığınız patlıcanları alacalı soyun. Birkaç yerinden delin ve 200 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Pişen patlıcanlarınızın ortasını açın ve parçalanmayacak şekilde içini ezin.

Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyun ve sırasıyla doğradığınız soğanı ve kıymayı güzelce soteleyin. Tuz, karabiber, pulbiberle tatlandırın ve bir süre daha sotelemeye devam edin. Biberleri ince doğrayın ve tavaya ilave edin. Domatesleri küp küp doğrayın ve tavaya ilave edin. Domatesler kendini bırakana kadar kavurun. İç harcınızı ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip karıştırın.

Hazırladığınız patlıcanların içlerini iç harçla doldurun. Üzerini, domates ve biberlerle süsleyin. Bir kapta salça ve suyu karıştırıp, patlıcanların üzerine dökün ve 200 derecede 15 – 20 dakika kadar pişirin.

Biraz dinlendirdiğiniz karnıyarık yemeğinizi sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim