Bedelli askerlik şartları kapsamında görev yapmak üzere 2020 Şubat ayında silahaltına alınacak olan asker adaylarının vatani görevlerini yapacakları yerler açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) açıklamasının ardından e-Devlet sistemi üzerinden konuya ilişkin yoğun araştırmaların gerçekleştiği şu saatlerde en çok merak edilen konulardan biri de bedelli askerlik yüsem sülüs nedir, nasıl alınır gibi detaylar oldu. Peki, Bedelli askerlik yüsem sülüs nasıl alınır? Sülüs nedir? Konuyla ilgili detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bedelli askerlik yüsem sülüs nasıl alınır? Sülüs nedir?

Her ne kadar sevk tarihleri belli olsa da bazı detayların netleşmesi için sevk belgesinin alınması gerekiyor. Sülüs olarak da bilinen sevk kağıdı, askere gitmeden yaklaşık 2 hafta önce alınabiliyor. Belgede askeriyeye net olarak teslim olacağınız tarih (katılma tarihi), size verilen yol izni, yapılacak yol ödemesi gibi detaylar da yer alıyor.

Bazı asker adayları e-Devlet üzerinden sevk kağıdı alma işlemlerini tamamlayabiliyorken, bazı adayların ise sevk belgesi almak için askeriyeye gitmeleri gerekebiliyor.

Eğer yoklamanızı son bir kaç ay içerisinde gerçekleştirmişseniz, e-Devlet üzerinden sülüs sorgulama yaptığınızda “’Sistemde kayıtlı sevk bilginiz bulunmamaktadır.Lütfen en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz.’ uyarısı ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda sevk belgesi almak için tekrar e-Devlet üzerinden sorgulama yapmanıza gerek yoktur. En yakın askerlik şubesine giderek sevk kağıdı konusunda detaylıca bilgi alabilir ve sülüs belgesini temin edebilirsiniz.

E-Devlet sevk belgesi sorgulama ekranı için tıklayın!

Editör: TE Bilisim