Millet Parkı ve Yeşil Şehirler Projesi’ni sunan Erdoğan, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine ek gösterge müjdesi verdi. Erdoğan, tamtamına 146 proje açıkladı.

3 Kasım 2002’den bu yana Türkiye’yi ekonomik olarak 3 kat büyüten, Marmaray, 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi projelerle dünyayı kıskandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi daha da büyütmek için yeni yol haritasını çizdi. Cumhurbaşkanı, tek vaadi yıkmak, Türkiye’yi Batı’ya köle etmek olan Yıkım İttifakı’na adeta ders anlamına gelen AK Parti Seçim Beyannamesi’ni Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen coşkulu törenle duyurdu.

GELİR ARTACAK

Türkiye’yi 16 yılda üst orta gelir grubuna taşıdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde bu rakamın daha da artacağını, aynı şekilde bölgeler arası gelir adaletsizliğinin ortadan kalacağını söyledi. Erdoğan, enflasyonunun sorunun da son bulacağının sözün verdi.

YARGI GÜÇLENECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz işgal girişiminin ardından FETÖ’den temizlenen yargının tarafsızlık ve bağımsızlığının artacağını vurguladı. Erdoğan, aynı şekilde Türkiye’nin demokrasi liginde bir üst sınıfa yükseleceğini kaydetti. Erdoğan’ın sürpriz çıkışı ise Alevi vatandaşlarla ilgili oldu. Erdoğan, cemevlerinin hukuki statü kazanacağını duyurdu.

SAVUNMADA DEV PROJELER

Savunma sanayiinde de yüzde 64 olan yerliliğin artacağını ifade eden Cumhurbaşkanı, sırada bekleyen projeleri şöyle paylaştı: “Savaş uçağımızı yapıyoruz inşallah. Altay tankımızı yapıyoruz. Yerli otomobili yapacağız, hedefimiz önümüzdeki yıl prototipi tamamlamak. 2021’de ticari üretime başlamak” dedi. Erdoğan ayrıca İstanbul, Trabzon, Adana, Gaziantep, Malatya’ya millet bahçelerinin yapılacağını kaydetti. Erdoğan, binlerce memurun beklediği müjdeyi aktardı. Erdoğan, Erdoğan, ek göstergelerin 3 bin 600’e çıkarılacağını belirtti.

DEVLER LİGİ HEDEFİ

16 yıllık ekonomik atılımla Türkiye’yi üst orta gelir grubuna taşıdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı, yeni dönemde hedefin devler ligi olduğunu belirtirken, bölgesel gelir adaletsizliğinin de ortadan kaldırılacağını vaadetti ve şunları söyledi: “Bir yandan gelir dağılımını iyileştirirken diğer yandan bölgeler arası dengesizlikleri azaltacağız. BM İnsani Gelişmişlik Endeksine göre, yüksek insani gelişmişlik seviyesine çıkarmış olduğumuz ülkemizi, en yüksek insani gelişmişlik seviyesine de ulaştıracağız.”

ENFLASYON TEK HANEYE DÜŞECEK

Yüksek büyüme oranlarının ekonominin lokomotifi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, mali disiplinden hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini söyleyerek, “Yeni dönemde de güven ve istikrarı sağlamaya çalışacağız. Mali disiplinden en küçük taviz vermeyeceğiz. Yüksek büyüme ekonomimizin lokomotifidir. Epeyce gerilettiğimiz, son dönemde bir parça yukarı hareketlenen enflasyon sorununu ortadan kaldırmakta kararlıyız” enflasyon düşecek.

DEMOKRASİDE ÜST SINIFA ÇIKACAĞIZ

Erdoğan’nın yargının ardından diğer vaadi demokrasi üzerine oldu. Demokrasi ile kalkınmanın birbirinin tamamlayıcısı olduğunun tespitini yapan Erdoğan, 16 yılda tüm zorluklara rağmen hiçbir şekilde demokrasiden taviz verilmediğini dile getirerek, “24 Haziran seçimlerinden sonra demokrasimizi geliştirmeye devam edecek Türkiye’yi ekonomide olduğu gibi demokrasi liginde de bir üst sınıfa çıkartacağız” sözünü verdi.

CEMEVİNE STATÜ

AK Parti’nin iktidarı yürüyüşünde yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluktan oluşan 3 Y ile mücadele sözü verdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı, bu hedefin aynen devam ettiğini söyleyerek, “Yasaklarla ve yasakçı zihniyetle mücadelemizi sürdüreceğiz. Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız” alevilerin taleplerinin karşılanacağını garanti etti.

İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Erdoğan, dış politika vizyonunu da açıkladı. Türkiye’nin gelişmekte olan ülkelerin sözcülüğünü üstlendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, “AB başta olmak üzere farklı bölgesel yapılarla ekonomik ve siyasi ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Milletimizle birlikte bölgemizdeki ve tüm dünyadaki dost ve kardeş milletlerin daha fazla refaha kavuşmasını istiyoruz. Bunun için gereken işbirliklerini daha da sıkılaştırarak, katma değerin bu coğrafyalarda üretilmesi için gereken adımları da atacağız” dedi. Erdoğan, adaletli bir düzen uğraşacaklarını kaydetti.

İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI

Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayiinde önemli bir ülke haline geleceğini söyledi. Bu alanda üretim ve ihracat seviyesinin artacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, havada, karada ve denizde kimseye muhtaç olmama prensibini benimseyeceklerini dile getirerek, “Altay milli tankı seri üretim aşamasına geldi. İnsansız savaş uçakları konusunda Ar-Ge çalışmaları başlatacağız. Hava savunma sistemleri projelerinde önemli mesafeler kat ettik. Savaş uçağımızı yapıyoruz inşallah. Altay tankımızı yapıyoruz. Güçlü bir şekilde bunlar gelişiyor. Karada, havada denizde her alanda kendimize yeter hale gelene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yerli otomobili yapacağız, hedefimiz önümüzdeki yıl prototipi tamamlamak. 2021’de ticari üretime başlamak” ifadelerini kullandı.

MİLLET BAHÇELERİ YAPILIYOR

Cumhurbaşkanı, milletin beklentisi olan yeşil alan konusunda da Türkiye’de eşine rastlanmamış bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi. İstanbul’da Yeşilköy Havalimanı’nın olduğu bölgeye millet bahçelerinin yapılacağının, aynı projenin Türkiye’nin farkı noktalarında inşa edileceğini aktaran Erdoğan, “İstanbul başta olmak üzere, eski statları millet bahçelerine dönüştürüyoruz. Atatürk Havalimanı’nın tamamına millet parkı kuracağız. Trabzon’da, Adana’da, Gaziantep’te, Malatya’da yapıyoruz. Halkımızın çoluk çocuğu ile vakit geçireceği, spor yapabileceği alanlar yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, ayrıca otoyol ağının 2 katına çıkacağını açıkladı.

YERLİ UYDU 2021’DE

Erdoğan, teknoloji alanında yapılacaklarını da şöyle sıraladı: “Antarktika’da kuruluş hazırlıklarını başlattığımız Türk Bilim Üssü’nü önümüzdeki yıl faaliyete açıyoruz. İlk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın üretimi TUSAŞ TAI tesislerinde kurulan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nde (USET) devam etmektedir. Ülkemizin, haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yer almasını sağlayacak projenin 2020 yılında tamamlanması ve 2021 yılında uzaya fırlatılması hedeflenmektedir.”

EK GÖSTERGE 3 BİN 600’E ÇIKACAK

Erdoğan, binlerce memurun beklediği müjdeyi aktardı. Erdoğan, cepleri dolduracak “Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600’e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş olacağız” haberini paylaştı.

Editör: TE Bilisim