1998 yılında Kaliforniya Stanford Üniversitesi’nde yüksek lisans doktora programları için araştırma projeleri için çalışan iki öğrenci Sergey Brin ve Larry Page tarafından kuruldu.

Son gelişmiş teknolojiyle adeta elektronik kütüphaneye dönüşen Google arama motoru, her yıl 27 Eylül tarihinde kuruluş yıldönümünü kutlamaktadır. Bu sene de Google, ana sayfasında nostaljik bir Doodle ile kullanıcılarını karşılıyor.

ARAMA MOTORU GOOGLE’IN KURULUŞU NASIL OLDU?

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) California eyaletinde bulunan dünyaca ünlü Stanford Üniversitesi’nde Brin ve Page, birbirinden habersiz doktora programına başladı. İki öğrenci, doktora programları çalışması için tesadüfen bir araya geldikten sonra, üzerinde çalıştıkları akademik proje bambaşka bir noktaya evrildi. Google projesi, zaman içerisinde gelişti ve her geçen gün daha güçlü bir altyapı ve kodlama sistemi ile kullanılış amacını genişletti.

Ağustos 1998’de, Sun Microsystems’in kurucu ortağı Stanford’da eski doktora öğrencisi olan Andy Bechtolsheim, Google’ın kurucuları Larry ve Brin’e Google şirketi için 100.000 dolarlık bir çek yazdı. Her geçen gün tüm dünyada milyonlarca insana ulaşan resmi Google Inc şirketini kurdu.

Google, ilk Doodle of Burning Man festivalini Nevada’da başlattı. O zamandan beri, Doodle düzenli olarak kutlamalar ve yıl dönümleri için tasarımcılar tarafından güncellenmektedir.

1998 YILINDA GOOGLE

Ayrıca nostalji yaşamak isteyenler için; Google’a “Google in 1998” yazarsanız, Google arama sonucu sayfasının eski arayüzünü bulabilirsiniz.

Editörden dipnot: Google’ın ilk ofisi Kaliforniya’da bulunan Menlo Park’ta bir garajdı. Ayrıca olarak, YouTube’un şu anki CEO’su Susan Wojcicki, o garajın sahibiydi.

Editör: TE Bilisim