Ülkemizde koronavirüs salgının görülmesinden sonra yargı alanında hak kayıplarını önlemek amacıyla; dava açma, şikayet, itiraz, icra takibi başlatma, ihbar, zaman aşımı ve hak düşürücü süreler de dahil olmak üzere tüm adli süreçler ertelendi. İşte bu yüzden adli süreçleri yakından takip eden vatandaşlar duruşmaların ne zaman başlayacağını sorguluyor. Peki Adliye ne zaman açılacak? Davalar ne zaman görülecek?

İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

Adliye ne zaman açılacak? Davalar ne zaman görülecek?

Bakan Gül, alınan tedbirler kapsamında 30 Nisan’a kadar bütün duruşmaların iptal edildiğini duyurdu. Tutuklu ve hükümlülerin görüntülü görüşme yapabilmesi için çalışmalar başlatıldığını da ifade eden Gül, “Cezaevlerinde görevli personel evlerine gönderilmeyecek, izole yerlerde kalacaklar” dedi.

Ek önlemler kapsamında alınan karara göre, tutuklu ve acil işler, dava zaman aşımı yakın olan soruşturma ve kovuşturma dosyaları, yürütmenin durdurulması istemleri ile ivedi sayılacak diğer iş ve işlemler haricindeki ilk derece adli ve idari yargı mercileri ile bölge adliye ve bölge idare mahkemelerine ait duruşma, müzakere ve keşifler 30 Nisan 2020’ye kadar ertelendi.

Duruşma, müzakere ve keşiflerin ertelenmesine yönelik işlemler evrak üzerinden ve duruşma açılmadan yapılacak. Yeni duruşma günü ile keşif saati, masrafları gider avansından veya kamu bütçesinden karşılanmak ve her türlü iletişim vasıtalarından istifade edilmek suretiyle uyuşmazlığın taraflarına bildirilecek.

Editör: TE Bilisim