Sefirin Kızı dizisinin çekildiği ülke, oyuncu kadrosu ve konusu araştırılmaya devam ediyor. 26 ocak Pazartesi akşamı 6. bölümüyle ekranlara gelecek olan dizide dikkat çeken tarihi ve doğal güzellikler, dizinin set mekanlarının araştırılmasına neden oluyor. Bu sezonun en çok izlenen dizilerinden biri olan Sefirin Kızı, Neslihan Atagül (Nare), Engin Akyürek (Sancar), Uraz Kaygılaroğlu (Gediz) gibi güçlü oyuncu kadrosuyla da adından söz ettiriyor. Nare ve Sancar’ın destanının anlatıldığı dizinin konusu, bazı detaylarla eleştiri konusu olsa da Sefirin Kızı yayınlandığı günlerde reyting zirvelerindeki yerini kaptırmayacağa benziyor. Peki, Sefirin Kızı nerede, hangi ülkede çekiliyor İşte Sefirin Kızı oyuncuları ve konusu!.. Detayla için yazımızı inceleyebilirsiniz.

SEFİRİN KIZI NEREDE, HANGİ ÜLKEDE ÇEKİLİYOR? İŞTE SEFİRİN KIZI OYUNCULARI VE KONUSU!..

Star Tv’de yayınlanan Sefirin Kızı, İstanbul, Muğla ve Karadağ‘ın (Montenegro) başkenti olan Podgorica‘da çekiliyor.

SEFİRİN KIZI DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Sefirin Kızı dizisi, büyükelçinin kızı Nare ile gariban bir yarıcının oğlu olan Sancar Efe’nin dillere destan aşkını konu ediyor.

Yörede gariban bir yarıcının oğlu olan Sancar, henüz çocukluk çağlarındayken Bodrum’a tatile gelen bir büyükelçinin kızı olan Nare’ye sevdalanır.

Bu iki zıt çocuk, birbirlerini çok severler, sevdaları için yıllarca mücadele ederler. Sonunda kız, oğlana kaçar ama tam kavuştukları gece Nare birden ortadan kaybolur! Bir daha da Nare’yi gören olmaz.

Kimi der denize düştü öldü, kimi der sefir kızı ya Avrupa’ya kaçtı. Bir garip aşık da onlara türkü yakar, der ki; sefirin kızı alaca kuş oldu uçtu!.. Böylece Nare ve Sancar’ın mutsuz hikayesi bir destana dönüşür.

Bir düğün gecesinde ortadan kaybolan sefirin kızı Nare, yıllar sonra, başka bir düğün gecesinde ortaya çıkıverir. Üstelik bu düğün, Sancar Efe’nin düğünüdür ve Nare Sancar Efe’ye kızı Melek’i getirmiştir.

Sefir, torunu Melek’i kaçırınca Sancar’la Nare kızlarının peşinden Podgoridsa’ya giderler. Kendilerini bambaşka bir dünyada bulunca herkesi geride bırakırlar, kızları uğruna ateşkes ilan ederler ve kaderden bir gün ile bir gece çalarlar. Kimi zaman birlikte oldukları bir rüyadır bu yolculuk, kimi zaman ise biricik kızlarını aradıkları bir kâbus!.. Bir yandan kaçamadıkları anılarla, bir yandan ortaya çıkan gerçeklerle ama en çok da kendileriyle savaştıkları bir serüven…

Bir başka hayatta bıraktıkları Gediz (Uraz Kaygılaroğlu), kalbinde keşfettiği gerçekle yüzleşirken, Menekşe iki sevdalıyı gurbette birlikte düşünmeye dayanamaz ve oyununu değiştirir. Sancar rüyasından uyanır, yüreğindeki sevda ateşini söndürmek için hem kendini hem Nare’yi yakar. Destan asıl şimdi can vermiştir.

‘Aşıksan inanırsın!..’

Dizinin 4. bölümüne, Gediz’in (Uraz Kaygılaroğlu) ‘Aşıksan inanırsın!‘ sözleri damga vurdu; sevdiği kadına inanmaktan korkan Sancar Efe’nin gözlerine baka baka haykırdığı!.. Dostluk ve arkadaşlığın alabora olduğu bu fırtınada, Sancar ve Gediz’in ortaklıklarının devam ettiği 5. bölümde görülürken, Akın ve Güven’in yeni planları, Menekşe’nin yapacağı hamleler ve kısacası dizinin sürükleyici hikayesinin detayları da takipçileri tarafından merakla bekleniyor.

SEFİRİN KIZI DİZİSİNİN OYUNCULARI

Ege’de yaşanan destansı bir aşk hikayesinin anlatıldığı ‘Sefirin Kızı’nın yönetmen koltuğunda Emre Kabakuşak otururken senaryosunu ise Ayşe Ferda Eryılmaz ve Sedef Nehir Erdem kaleme alıyor.

İşte Sefirin Kızı dizisinin, muhteşem performanslarıyla izleyiciyi ekrana kilitlemeyi başaran oyuncu kadrosu;

Sancar Efeoğlu- Engin Akyürek Nare- Neslihan Atagül Doğulu Gediz- Uraz Kaygılaroğlu Yahya- Doğukan Polat Elvan- Hivda Zizan Alp Refika – Özlem Çakar Yalçınkaya Akın- Erhan Alpay Güven- Erdal Küçükkömürcü Halise- Gonca Cilasun Menekşe- Tülin Yazkan Müge- Esra Kızıldoğan Zehra- Cemre Öktem Kavruk Ömer- Edip Tepeli Melek- Beren Gençalp

Editör: TE Bilisim