Kanada’nın Montreal bölgesinde polisin bir binanın tepesinde onlarca kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI 

Montreal’in Mile End bölgesinde Ubisoft isimli bilgisayar oyunu üreticisi şirketin bulunduğu binanın çatısında polis tarafından operasyon yapıldığı ve onlarca kişiyi gözaltına aldığı bilgisi sosyal medyada birçok görgü tanığı tarafından paylaşıldı.

UBİSOFT’UN BİNASINA OPERASYON

CBC-Kanada televizyonu ise sıcak gelişmeyi, ”St-Laurent Bulvarı üzerindeki Ubisoft binalarından birinde büyük bir operasyon sürüyor, polis herhangi bir yaralanma veya tehdit tespit edilmediğini açıkladı.” ifadeleri ile duyurdu.

911’E GELEN İHBAR ÜZERİNE DÜĞMEYE BASILDI

Polis operasyonu ve gözaltıların 911’e yapılan bir ihbar sonucu başladığı, düzinelerce polisin Ubisoft binasını barikatlarla çevrelediği bilgisi paylaşılırken, olay yerinde birkaç polis kruvazörü ve ambulans bekletildiği kaydedildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN UYARI: MİLE END BÖLGESİNDEN UZAK DURUN 

Montreal Belediye Başkanı Valérie Plante, Twitter adresindeki paylaşımında, polisle temas halinde olduklarını ve insanlardan Mile End bölgesinden uzak durmalarını istediğini söylerken olayın içeriğine dair detaya yer vermedi.

UBİSOFT KİMDİR?

Ubisoft, Fransız video oyun geliştiricisi ve yayımcısıdır. Hisselerinin yüzde 20’si Amerikalı Electronic Arts’a aittir. Buna rağmen Electronic Arts firmasından bağımsız olarak çalışmaktadır. Ubisoft firması, 28 ülkede stüdyoları ile dünya çapında bir varlığa sahiptir.

Aynı zamanda 2008 yılı itibarıyla Ubisoft firması Avrupa’nın 3’üncü büyük video oyun ve yapımcı firması seçilmiştir. Ubisoft 2002-2003 yılları arasında 453 milyon, 2003-2004 yılları arasında 508 milyon euro kar elde etmiştir. Ve şirkette birçok çalışan vardır. Assasins Creed, Far Cry gibi oyunlarla tanınmaktadır.

Editör: TE Bilisim