Gizemli sırlar, egzotik mekanlar ve gerilim dolu anlar… Hepimizin heyecanla izlediği macera filmleri kendi içlerinde çeşitleniyor. Psikoloji, fantastik, gerlim veya tarihsel olarak ayrılan macera filmleri 2010’lu yıllarda adeta Altın Çağ’larını yaşadı. Patlama çatlamanın eksik olmadığı ve heyecanın düşmediği macera ile harmanlanmış aksiyon filmleri ise en çok izlenen türler arasında. Sizler için hazırladığımız listede en iyi macera filmlerini bulabilirsiniz. Peki En iyi macera filmleri hangileri? İşte, izlenmesi gereken en iyi macera filmleri listesi. Detaylar haberimizde…

En iyi macera filmleri hangileri? İşte izlenmesi gereken en iyi macera filmleri listesi

Jumanji: Next Level (2019) IMDb: 6.8

Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan ve Awkwafina gibi dev isimler yer almaktadır. Filmde, farklı bir boyuta geçen ve bu boyutta özel güçlere sahip avatarlara dönüşen dört arkadaşın mahsur kaldıkları yapımda ekip bir kez daha bir araya gelir. Maceradan maceraya atılan ekibin bu sefer bir kurtarma görevi vardır. Bakalım, kahramanlarımız görevi yerine getirebilecek midir?

Tür: Macera, Aksiyon, Fantastik

The Dark Knight Rises (2012) IMDb: 7.4

Macera filmleri listesinde her zaman en tepede yer alan harika bir film… Batman: The Dark Rises! Filmde, Bruce Wayne Gotham şehrinde suça karşı yaptığı mücadeleyi genişleterek tüm sokaklardaki suçluları temizlemek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Tabi bu suçlulardan en tehlikesi ise efsane karakter JOKER. Muhteşem zeki ve iyi kurgular ortaya koyan bu suç efsanesi karşısında verilen mücadelenin anlatıldığı film görsel efektler ve aksiyon sahneleri ile izleyenleri oldukça mest etmektedir.

Tür: Macera, Aksiyon, Suç, Dram

Doctor Strange (2016) IMdb: 7.5

2016 yılında vizyona giren ve sonrasında Avengers İnfinity War ve Avengers: Endgame filmlerinde de yer alan bu karakter, harika bir doktordur ve aynı zamanda da biraz bencildir. Bir gün büyük bir kaza geçirir ve ellerini eskisi gibi kullanamaz. Artık bir mucizeye ihtiyacı vardır.

Tür: Macera, Aksiyon, Bilim Kurgu

Minority Report (2002) IMDb: 7.6

Philip K. Dick’in kitabından uyarlanan macera film tutkunlarının unutamayacağı harika bir yapım. Steven Spielberg tarafından sinemaya uyarlan film, 2054 yılında geçiyor ve dedekrif John Anderton, bazı pisişik güçlere sahip kahinler ve bazı teknolojik aygıtlar sayesinde katillerin cinayetlerini öncesinde engelleyen özel bir polisi canlandırıyor. Sistem kusursuzdur ancak bir gün her şey tersine döner.

Tür: Macera, Aksiyon, Bilim Kurgu

The Martian (2015) – IMDB: 8.0

Watney, Nasa tarafından görevlendirilen bir astronottur. Görev sırasında fırtına çıkar ve Watney, Mars’ta tek başına kalır. İlk olarak yapması gereken yalnız kaldığı yere uyum sağlamalı ve yaşamını bir süre devam ettirmelidir. Sonrasında ise dünyaya bir sinyal yollamak ve kurtarılmayı beklemek. Ancak bu süreç hiç de basit olmayacaktır.

Tür: Macera, Dram, Bilir Kurgu

Sherlock Holmes (2009) IMDb: 7.6

Dönemin en ünlü dedektifi Sharlock Holmes ve ortağı Watson ile suçların çözülmesi için çaba harcıyorlar. Suç ile mücadele konulu filmlerde olduğu gibi kahramanlarımızın başına bir dizi olaylar geliyor fakat zeki dedektif Sharlock, en karmaşık olayları bile yüksek zekasıyla kolayca çözmesini biliyor. Filmde ikiliye Rachel Adams, Mark Strong ve Kelly Reilly gibi isimler eşlik ediyor.

The Rise of Planet of The Apes (2011) IMDb: 7.6

Genetik mühendisi olarak çalışan Will Rodman babasını Alzheimer hastalığından kurtarmak için bir ilaç üzerinde çalışmaktadır. Bu ilaç teoride beyin aktivitelerini geliştirerek hastaları Alzheimer’dan kurtarmayı amaçlar. İlacın, denek olarak kullanılan maymunda büyük bir etkiler yarattığı gözlemlenir ancak sonraki çalışmalarda olumsuzlar meydana gelir ve denek olan Pembe Göz maymun hayatını kaybeder. Her şeye bitti gözüyle bakılırken Parlak Göz’ün doğan yavrusu Sezar’ın mucizevi gelişimi, Will Rodman’ın önünde yeni bir yol açar. Bilim Kurgu türünün içerisinde yer alan bu filmi henüz izlemediyseniz kesinlikle vakit kaybetmemenizi öneririz.

Tür: Macera, Aksiyon, Dram, Bilim Kurgu

The Last Samurai (2003) IMDb: 7.7

Yüzbaşı Woodow Algren yetenekli bir savaş gazisi olarak Winchester silah şirketinde çalışmaktadır. Şirket Japonya Kralına karşı ayaklanan Samuraylar’a karşı silah satmak için krala tanıtım yapmaya Algren’ i gönderir. Silahlar satılır ve ordu hazırlıklara başlar. Az sayıda kalan Samuraylar son sefer ile yok edilecektir. Hazırlıklar tamamlanmadan önce bir çatışma yaşanır ve yüzbaşı Algren Samuraylar tarafından esir alınır. Samuray köyüne giden, onların arasında yaşayan ve erdemli davranışlarına hayran kalan yüzbaşı, savaş yaklaşırken tarafını seçmek durumundadır. Başrolde Tom Cruise ve beraberinde Ken Watanabe, Timothy Spall, Billy Connoly ve Hiroyuki Sanada, The Last Samurai’da rol alan isimler. Epik yönüyle de ağır basan film kült filmlerden bir tanesi…

Tür: Savaş, Aksiyon, Macera, Dram

Deadpool (2016) IMDb: 8.0

Kansere yakalandığını öğrenen Wade, sevdiği kadını bu acılı süreci izlemekten kurtarmak adına, kendisine tedavi umudu sunan bir bilimsel projeye adar. Fakat bu projede bir yan etki ile karşılaşır. İzlemesi zevkli Deadpool, o kadar büyük etki yarattı ki 2018 yılında ikinci filmini vizyona sürdü. Marvel filmleri stüdyolarından çıkan bu film serisini izlerken hem aksiyona hem de komediye doyacaksınız.

Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Bilim Kurgu

Pirates of The Caribbean Series (2003 – 2017) IMDb: 8.0

Macera filmi denince mutlaka izlenmesi gereken filmlerden olan Pırates Of Carrıbean serisi, kurnaz ve sempatik korsan Jack Sparrow’ un maceralarını anlatır. Siyah İnci adlı geminin kaptanı olan Jack, başka bir kurnaz korsan olan Kaptan Barbossa tarafından oyuna getirilir ve gemisi elinden alınır. Tek başına müzadeleye girişen Jack Port Royal kasabasında yakalanarak zindana atılır. Bu sırada kasabaya saldıran Kaptan Barbossa belediye başkanının kızını kaçırır. Kızın çocukluk arkadaşı kızı kurtarmak ister, Kaptan Jack ise gemisini kurtarmak ister. Bu yoldaki benzer düşmanları birbirini sevmeyen bu ikiliyi müttefik yapar. Kaptan Barbossa ve tayfasını alt etmeye çalışan ikili bir çok maceraya atılacaktır. İlk film çok beğenilince 5 filmlik bir seri çekilmiştir fakat Johny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush gibi isimlerin yer aldığı ilk filmin verdiği keyif farklıdır.

Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik

Catch Me If You Can (2002) IMDb: 8.1

Çok yetenekli ve çok zeki bir hırsız olan Frank Abagnale Jr. ile FBI arasındaki kovalamacanın anlatıldığı Catch Me If You Can gerçek bir hikayeden sinemaya uyarlanmıştır. Henüz 16 yaşında bir çocukken dolandırıcılığa başlayan ve 18 yaşına geldiğinde FBI’ nın en çok aranılanlar listesine giren en genç kişi olan Frank, pratik zekasıyla tam 26 ülkede milyon Dolarları bulan dolandırıcılık gerçekleştirmiştir. Bu genç delikanlı zaman zaman pilot, bazen avukat bazen de doktor kılığına girmiştir ve usta olduğu çek sahtekarlığı işini geliştirip Ameriak tarihindeki en başarılı banka soygunlarından birisini gerçekleştirmeye kadar götürmüştür. Bu hikayenin konu edildiği filmde başrollerde Leonardo DiCaprio ve Tom Hanks yer alırken, Jennifer Garner, Amy Adams ve Christopher Walken gibi isimler onlara eşlik etmiştir.

Tür: Macera, Biyografi, Suç

Avengers: Endgame (2019) IMDb: 8,6

2019 yılında yayınlanan ve Marvel filmleri serisinin final filmi olarak karşımıza çıkan Avengers: Endgame, 22 filmlik geçmişe sahip olan hikayenin adeta tamamlayıcısıdır. Filmde, Avengers’ın en büyük rakibi olan Thanos tarafından dünyanın yarısının yok oluşu ve sonrasında yaşanan maceralar aktarılmaktadır. Bütün Marvel kahramanlarını bir arada gördüğümüz yapımın ardından Marvel Sinematik Evreni farklı bir boyuta taşınıyor. Filmi daha iyi kavrayabilmeniz için mutlaka serinin diğer 21 filmlini izlemelisiniz.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) IMDb: 8,8

Mutlaka izlenmesi gereken filmler listesinde yer alan The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring filminde, orta dünyada yaşanan macera dolu hikayeyi izleyiciye aktarmaktadır. Tek amaç, kötülüğün güç aldığı yüzüğü ortadan kaldırmaktır. Neyse ki yalnız çıkmayacaktır bu zorlu yolculuğa: Gandalf’ın yanısıra, bir elf olan Legolas, cüce Gimli; izci Aragorn, savaşçı Boromir ve Frodo’nun kendisi gibi Hobbit olan üç arkadaşı Merry, Pippin ve Samwise yardımcı olacaktır.

Editör: TE Bilisim