Kolay yemek tarifleri arayışında olanların sofralarını şenlendirecek muhteşem bir lezzet; Orman Kebabı Tarifi!.. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere günün kolay yemek önerileri (11 Haziran 2020 Perşembe); Orman Kebabı Tarifi‘nin malzeme listesi, yapılışı ve püf noktaları haberin detayında!..

Bugün akşama ne pişirsem; Orman Kebabı Tarifi!

1,5 saatte hazırlanabilecek 7 kişilik Orman kebabı Tarifi için gerekli malzemeler;

Etler için gerekli Malzeme listesi;

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım kilo kuşbaşı az yağlı kuzu eti

1 yemek kaşığı kadar un

Sebzeler için gerekli Malzeme listesi;

1 yemek kaşığı tereyağı

2 adet büyük boy kuru soğan

10-12 diş sarımsak

1 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası

1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası

2-3 adet kereviz sapı

2 adet çekirdeksiz patlıcan

2 adet büyük boy patates

2 adet büyük boy havuç

2 adet kırmızı kapya biber

5 adet yeşil köy biberi

1 su bardağı haşlanmış bezelye

2 adet büyük boy domates

Tuz

Karabiber

Zerdeçal

3 su bardağı et suyu veya sebze suyu

Birkaç adet defne yaprağı

Orman Kebabı nasıl yapılır?

Orman kebabı Tarifini hazırlarken öncelikle kuzu etlerini kuşbaşı hazırlayın. Hafif una bulayın. Çok gelirse bir süzgeçten geçirerek fazla unundan arındırın. Tencerenizi ocağa alın ve zeytinyağını ekleyip etlerinizi de içerisine ilave ettikten sonra 10 dakika soteleyip bir kenara alın.

Sebzeleri hazırlarken ; Tencerenin içerisinde tereyağını eritin. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif yumuşayana kadar soteleyin. İnce doğranmış sarımsağı ilave edip sotelemeye devam edin. Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Küp doğradığınız bütün sebzeleri tencerenize ilave edin ve birkaç dakika soteleyin. Bezelyeyi de ilave ederek pişirmeye devam edin.

Domateslerinizi küp küp doğrayın ve tencerenize ilave edin. Et, tuz, karabiber, suyu ve defne yaprağını ilave edip tencerenizin kapağını kapatın. Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 50 dk. kadar pişirin. Bir süre dinlendirdikten sonra sıcak veya ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun!..

Ayrıca sofralarınızda yer vermek isteyeceğiniz birbirinden lezzetli tarifler için Yemek Tarifleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim