Kehribar tesbihin orijinal olup olmadığını anlamak için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir. Kehribar tesbih almak istiyorsunuz ancak orijinal olup olmadığı konusunda şüpheye düşmek istemiyorsunuz. O halde bu yazımızda dikkat çekeceğimiz noktaları göz önünde bulundurarak orijinal kehribar tesbih nasıl anlaşılır öğrenebilirsiniz.

Öncelikle Kehribar tesbihin teknik özelliklerine bir bakalım. Kehribar tesbih bileşenlerinde yüzyıllar boyunca ağaçların köklerinde bulunan reçinalardan taşlaşarak oluşmuş bir yapıya sahiptir. Bu yapıya sahip kehribar taşını bulmak oldukça zordur. Gelişen teknoloji sayesinde sentetik ve plastik bileşenleri ile kehribar taşı görünümlü cisimler üretilebilmektedir. Hal böyle olunca da orijinal kehribar ile sahte kehribarı birbirinden ayırmak zor olmaktadır.

Sarı taneleriyle çok şık duran ve en çok tercih edilen fosilli orijinal kehribar tesbih

Orjinal Kehribar Tesbih Nasıl Anlaşılır?

Orijinal kehribar tesbih sahtesinden ayırt etmenin en kolay yollarından birisi, ısıtılmış bir iğneyi kehribar tesbih tanesine batırmaktır. Eğer sahte bir kehribar ise plastik kokusu alırsınız. Orijinal bir kehribar ise çam ağacı kokusuna benzer bir koku alırsınız. Ultraviyole ışık kullanabilirsiniz. Ultraviyole ışık altına kehribar tesbih tuttuğunuzda sahte olanı beyaz ışık yansıması yaparken, orijinalinde içten dışa doğru mavi bir yansıma olur. Orijinal kehribar tesbih nasıl anlaşılır sorusuna verilecek cevaplardan biri de pamuklu veya yün bir kumaşa sürtme yöntemidir. Pamuklu yüzeye sahip ya da yün bir kumaşa tesbihi bir dakika süre ile sürterseniz elektriklenen yüzeyin mıknatıs gibi bazı nesneleri kendine çektiğini görebilirsiniz. Saç, kâğıt gibi nesneleri mıknatıs gibi kendine çeker ise orijinal kehribar tesbih olduğunu anlayabilirsiniz. Kehribar tesbihin orijinal olup olmadığını anlamak için teknolojinin nimetlerinden de faydalanabilirsiniz. Örneğin, kızıl ötesi ışınlar yayan bir cihaza kehribar tesbihi maruz bıraktığınızda renkli ışıklar yayarak reaksiyon gösterir. Sahte kehribar ise tek renk ışık yayar. Bu şekilde orijinal kehribar tesbih ile sahte kehribarı birbirinden kolayca ayırt edebilirsiniz.

Kehribar taşının faydaları

Oltu taşı faydaları ve bilmeniz gereken özellikleri

Gündem

Habere Git

Kehribar taşının sağlık açısından da birçok faydası vardır. Bilimsel olarak kanıtlanmış özellikleri melankolik ruh haline ve nazara iyi geldiğidir. Çok eski çağlardan bu yana Türk toplumlarında kehribar taşı “kem gözlere”, “kötü enerjilere” karşı bir nazar koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Kehribar taşının en az bilinen özellikleri ise sağlığa olan faydalarıdır. Genellikle tesbih, takı ve süs için kullanılan kehribar çok eski zamanlarda birçok millet tarafından tıbbi bir araç olarak da kullanılmıştır. Örneğin eski Almanya’da kehribar taşı bebeklerin üzerine konurdu. Bu sayede bebeklerin rahat diş çıkarması sağlanırdı.

Çinliler ağrı kesici ve sakinleştirici olarak kullanırken, Antik Roma çağında akıl hastalarının ruh hastalıklarını tedavi etmede ve boğmaca hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktaydı.

Günümüzde de kehribar taşından yapılmış tesbih ve yüzük çeşitleri sürekli üzerinde taşınarak sağlığa olan olumlu etkilerinden faydalanılmaya çalışılmaktadır.

Bilim adamlarını yaptığı tıbbi araştırmalara göre kehribar taşını üzerinde istikrarlı bir şekilde bulunduran kişilerde kalp krizi geçirme riskinin diğer insanlara göre daha düşük olduğunu gözlemlemişlerdir.

Fosilli kehribar tesbihler de çok dikkat çekici olabiliyor.

Tesbih severlerin çok sevdiği çeşitlerin arasında fosilli kehribar tesbih de yer almaktadır. Özellikle 2016 yılında haberlere konu olan 99 milyon yıllık fosilli kehribar taşı bulunmuştu. Bilim adamları tarafından söylendiğine göre kehribar taşının içinde ilk kez bir dinazor fosili bulunmuştu.

Damla kehribarın çok bilinmeyen 3 özelliği

Damla Kehribar Tesbih kehribar tesbih çeşitleri içinde en çok bilineni ve en çok tercih edilenidir ancak buna rağmen pek çok özelliği bilinmemektedir.

Tesbih tutkunlarının birçoğu bu özellikleri bilirken bazı bilinmeyen özellikleri tesbih tutkunlarını bile şaşırtabilir.

Kehribar taşı bir mücevher ya da yakut değildir.

Hatta kehribar taşı denilmesine rağmen bir taş bile değildir. Geçmişi 40 milyon yıl öncesine dayanan kehribar fosilleşmiş ağaç reçinelerinden elde edilir. Geçmişi o kadar eskiye dayanmaktadır ki birçok arkeologlar yaptıkları kazılarda buldukları kehribarların için de milyonlarca yıl önce ölmüş böceklerin fosillerine bile rastlamaktadırlar.

Kehribar Ülkesi Polonya

Kehribar ülkesi olarak Polonya bilinir. Dünyanın en güzel ve en değerli kehribarları hep Polonya’da çıkarıldığı için Polonya Kehribar Ülkesi unvanını almıştır. Polonya’da Kehribar Müzeleri dahi bulunmaktadır.

Kehribar taşının 250’den fazla renk tonu bulunur.

250’den fazla renkte kehribar taşına rastlamak mümkündür. 150 ile 200 derece ateşte pişirilen kehribar taşı yumuşar ve şekil verilebilir hale gelir. Yüksek ateşe maruz bırakılan kehribar taşının rengi kızıl bir hale gelir.

Kehribar Tesbih Çeşitleri

Kehribar taşı ve kehribar tesbih çeşitleri vardır. Bunların en çok bilinenleri şunlardır.

Damla Kehribar Tesbih Ateş Kehribar Tesbih Sıkma Kehribar Tesbih

Sıkma kehribar tesbih, işlenen kehribar taşının tozlarının sıkıştırılması sonucu elde edilir.

Editör: TE Bilisim