Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi

Financial Times’ın haberine göre Aralık ayında, Suudi Arabistan’da dünya çapında bir boks maçı yapılacak. Suudi Arabistan bu maça ev sahipliği yapmak için elli milyon dolar harcadı ve boks maçı ‘nin Veliaht’ın krallığının mali gücünü gösterme bir dizi girişimin sonuncusu. Suudi Arabistan, ATP Dünya Listesinde en iyi sekiz tenisçinin katılacağı bir turnuvaya ev sahipliği yapacak ve turnuvanın değeri 3 milyon dolar olacak. Aynı ay, Cidde’de Barcelona ve Real Madrid, İspanya Futbol Federasyonu’nun 35-40 milyon dolar arasında toplayacağı bir İspanyol Süper Kupasını oynayacak.

VELİAHT MANCHESTER UNİTED’I SATIN ALMAK İSTİYOR İDDİASI

Suudi Veliaht’ın Manchester United’ı satın almak istediğine dair iddialar ortaya çıktı. Katar, ünlü Fransız PSG’sine sahip. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ise, Manchester City’nin sahibidir. Riyad, Doha ve Abu Dhabi’den sonra sporu politik tanıtım için kullanmayı deneyen Körfez ülkelerinin üçüncü başkentidir. Bu, birçok küresel spor etkinliğine ev sahipliği yapmak için milyarlarca dolar harcamalarına neden oldu. Katar, 2022’de Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için 200 milyar dolar harcayacak. Diğer yandan BAE, Formula 1 pistini geliştirmek için 40 milyar dolar harcadı.

Körfez ülkeleri arasındaki rekabet, spor etkinliklerinde yayın hakları mücadelesinde de belirgin. Katar, Arap ülkelerinde Bein Sports ile spor etkinlikleri yayınlamak için 10 milyar dolarlık harcadı. Ancak korsan Suudi kanalı BeoutQ bir dizi spor etkinliği yayınlarken, Katar da, Suudi hanedanını kanalın arkasında durmakla suçluyor.

Körfez rakiplerinin siyasi çekişmeleri spor alanlarına taşıyacaklarını görünüyor.

Editör: TE Bilisim