Oynadığı yapımlar ile başarılı bir oyunculuk dönemi geçiren Hilal Altınbilek son olarak ATV’de yayınlanan Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Kerem Alışık ile birlikte rol alıyor. Ünlü oyuncu hakkında internet ortamında araştırma yapanlar, Hilal Altınbilek kimdir, kaç yaşında? Hilal Altınbilek nereli? gibi sorulara cevap arıyor. Merak edilen bu soruların cevabı haberimizde…

Hilal Altınbilek (21 Ocak 1991, İzmir), Türk sinema ve dizi oyuncusu.

21 Ocak 1991 tarihinde İzmir’de Kosova kökenli bir ailede doğdu.

İlkokul’dan itibaren tiyatro ile ilgilendi. Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okurken oyunculuğa başladı. Bir güzellik yarışmasında ilk 5’e girdi ve fotomodel oldu.

2009-2010 yılları arasında İstanbul’daki Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi aldı. Ayrıca Çağdaş Drama Topluluğu ve Ali Haydar Elçığ’dan oyunculuk eğitimi aldı. Oyunculuk kariyerine 2011 yılı yapımı Derin Sular adlı dizi ile başlayan Altınbilek, Şükrü Özyıldız ile başrolde yer aldı. 2013 yılında yayınlanmaya başlayan Karagül dizisinde Özlem karakterini canlandırdı ve Ece Uslu, Şerif Sezer ve Mesut Akusta ile başrolleri paylaştı. Hilal Altınbilek bu dizi ile tanınan oyunculardan birisi oldu.

2016’da Hayatımın Aşkı adlı dizide Nil adlı rolde oynadı. 2018’de Tims Productions yapımı Bir Zamanlar Çukurova adlı televizyon dizisinde Züleyha karakterini canlandırmaktadır.

Aynı yıl Çağan Irmak’ın yönetmen ve senaristliğini üstlendiği Çocuklar Sana Emanet adlı dram-gerilim türündeki sinema filminde Engin Akyürek ile başrolde yer aldı.

Editör: TE Bilisim