İzmir merkezli 5 ilde FETÖ’nün esnaf ve iş insanları yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 54 şüpheliden 39’u yakalandı.

Aleyhlerinde ihbar, beyan, Bankasya hesap artışı, KHK ile kapatılan dernek ve sendika üyeliği gibi deliller olan, ayrıca 43’ü hakkında örgütün sözde mütevellisi olduklarına dair ifadeler bulunan toplam 54 şüpheliyi yakalamak amacıyla İzmir merkezli İstanbul, Aydın, Kütahya ve Denizli illerinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışma başlatmıştı.

22 İLDE ŞAFAK BASKINI

Konya merkezli 22 ilde de, FETÖ’nün TSK’deki mensuplarına “mahrem imamlık” yaptığı öne sürülen 50 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, Konya merkezli 22 ilde belirlenen adreslere şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Şüphelilerin, TSK içindeki askeri personele örgütte “molla, genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, ser doktor, doktor ve şehir dışı talebe mesulü” pozisyonlarında mahrem imamlık yaptıkları öğrenildi.

Öte yandan, gözaltına alınacaklar listesinde “polis ve askeri personel abisi” açığının karşılanması husunda uygun vasıflara sahip kişilerin belirlenmesi ve mahrem yapıda görevlendirilmesinde, “İl Eğitim Danışmanlığı” yaptığı iddia edilen Yusuf Ziya Y’nin de olduğu, bu kişinin, terör örgütü tarafından tek çatı altında birleştirilen İstanbul’daki Bahçelievler, Beylikdüzü ve Avcılar ilçelerinden sorumlu olduğu bilgisine ulaşıldı.

BALIKESİR’DE 24 ZANLIYA YAKALAMA EMRİ

Balıkesir merkezli 11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) adliye ve ceza infaz kurumlarındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütünün “adliye mahrem imamları” ile irtibatlı olduğu iddia edilen icra müdür yardımcısı, infaz koruma memuru ve zabıt katiplerinin yanı sıra “polis ve adliye mahrem imamı” oldukları öne sürülen zanlılar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Balıkesir, İstanbul, İzmir, Ankara, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Bursa, Bilecik, Osmaniye ve Çanakkale’de 24 zanlının yakalanması için eş zamanlı operasyon başlattı.

14 ŞÜPHELİ YAKALANDI

FETÖ’nün “TÜBİTAK/Siber mahrem yapılanması”nda faaliyet gösterdikleri belirlenen, aralarında mahrem imamların da bulunduğu 21 şüpheliden 14’ü yakalandı.

Editör: TE Bilisim