Bayern Münih’ten ayrılan Danilo Bartel, basketbol camiasında gündem oldu. Bayern Münih’ten resmen ayrıldıktan sonra Barhtel, açıklamasında  yurt dışında yeni bir maceraya atılacağını söylemişti. Ünlü oyuncunun Fenerbahçe Beko ile anlaşmaya vardığı iddia edildi. Bu gelişmeler sonrası Danilo Barthel kimdir? Fenerbahçe’nin yeni transferi Danilo Barthel kaç yaşında? gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberde…

Turkish Airlines EuroLeague’deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko’nun anlaşmaya vardığı belirtilen Alman oyuncu Danilo Barthel, kulübü Bayern Münih’ten resmen ayrıldı. Bayern Münih, 4 yıllık macerasında kulübe büyük katkılarda bulunan oyuncusuna teşekkürlerini iletti.

Danilo Bartel kimdir? Kaç yaşında?

Danilo Timon Barthel (d. 24 Ocak 1991), uzun forvet pozisyonunda oynayan Alman profesyonel basketbolcudur. EuroLeague ve Basketball-Bundesliga ekiplerinden Bayern München forması giymekteydi.

Barthel, profesyonel kariyerine 2008 yılında, doğduğu şehrin takımı olan USC Heidelberg ile başladı. 23 Ocak 2011 tarihinde Skyliners Frankfurt ile sözleşme imzaladı.

2013-14 sezonunda ligde 34 maçta, 11.3 sayı, 4.9 ribaund, 1.4 asist ve 28.1 dakika ortalamalarıyla oynadı. Aynı sezonda BBL En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Frankfurt ile birlikte Pallacanestro Varese karşısında oynadıkları final maçında 2015-16 FIBA Europe Cup kupasını kaldırdı.

6 Temmuz 2016 tarihinde, Bayern München ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 17 Haziran 2018 tarihinde, finallerde ALBA Berlin’i 3-2 mağlup ederek kariyerindeki ilk BBL şampiyonluğunu kazandı. Barthel, serideki şampiyonu belirleyen 5. maçta gösterdiği performansla finallerin en değerli oyuncusu seçildi. Serideki 5 maçı, 12.8 sayı, 4.6 ribaund ve %70.8 isabetli şut ortalamalarıyla oynadı.

Editör: TE Bilisim