Kilometrelerce uzunlukta ve Türkiye’nin en doğal sahillerinden biri olma özelliğine sahip Karacabey Boğazı Plajı kornavirüsle mücadelenin sürdüğü normalleşme sürecinde hazırlıklarını tamamlayarak misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Konaklamalı veya günübirlik deniz keyfi için pırıl pırıl deniz ve kumsalıyla cezbeden Türkiye’nin en uzun plajı misafirlerini bekliyor! Karacabey Boğazı Plajı nerede, nasıl gidilir? Merak edilen detaylar haberimizde!

Türkiye’nin en uzun plajı misafirlerini bekliyor!

Türkiye’nin en gözde sahillerinden biri olan ve 23 kilometre uzunluğu ile doğal sahiller arasında en uzun konumda yer alan Karacabey Boğazı Plajı’nda yaz dönemi için hazırlıklar tamamlandı…

Koronavirüsle mücadelede tedbirlerin devam ettiği şu günlerde, sosyal mesafe kurallarının da rahatlıkla uygulanabileceği uzunluk ve genişlikte olan Karacabey Boğazı Plajı’na her sezon ilgi daha da artıyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Her alanda sosyal mesafe Türkiye’nin gündeminde olan önemli konulardan bir tanesidir. İş, ev hayatı olsun, şehrimizde gezerken olsun, sosyal mesafeyi gözetmek gerekiyor. Bununla birlikte tatil anlayışımız da değişiyor. Burada da sosyal mesafeyi gözeterek bir tatil yapmanın sağlığımız açısında önemli unsur olduğu bilim adamları tarafından belirtiliyor. Ben Karacabey Belediye sınırları içinde Yeniköy Boğaz olarak tabir edilen sahillerin uzunluğuna vurgu yapabilmek için merkezden longoz ormanlarına doğru kumun üzerinden tam 13 kilometre yürüyüş yaptım. Bunun ikinci etabının da Kurşunlu yerleşim yöresine yapmayı düşünüyorum. Burası da yaklaşık 10 kilometre yapacak. Toplamda 23 kilometrelik sahil şeridinden söz ediyoruz. Pırıl pırıl kum ve denizden bahsediyoruz. Vatandaşlarımız Türkiye’nin neresinden gelirse gelsin, sosyal mesafeyi rahatlıkla sağlayacak tatil anlayışını bedavaya sunmak mümkündür. Ben sağlığına dikkat ederek tatil yapmak isteyen bütün vatandaşlarımızı Karacabey’in uzun sahillerini görmeye ve tatil yapmaya davet ediyorum.’ ifadelerine yer verdi.

Karacabey Boğazı Plajı nerede, nasıl gidilir?

Karacabey Boğazı Plajı Bursa ili sınırları içerisinde Marmara Denizi sahillerinden biridir. Bursa merkez ile Karacabey Boğazı Plajı arası mesafe 78 kilometre normal şartlarda araç ile 1 saat 40 dakika sürmektedir.

Editör: TE Bilisim