Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sayfasından ve DPB’den yapılan bilgilendirmede Diyanet İşleri Başkanlığı’na diyanet işleri uzman yardımcısı alımı yapılacağı belirtildi. Vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ne zaman? Diyanet İşleri Başkanlığı başvuru şartları nedir? sorularına cevap arıyor. İşte bu personel alımı ilgili merak edilen ayrıntılar…

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ne zaman?

7 Ocak 2020 tarihinde başlayan başvuru işlemleri 20 Ocak 2020 tarihinde sona erecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sayfasından ve DPB’den yapılan bilgilendirmede Diyanet İşleri Başkanlığı’na diyanet işleri uzman yardımcısı alımı yapılacağı belirtilmiş, başvuru yapacak adayların, “En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak.” şartının yanı sıra KPSS ve diğer şartları da yerine getirmesi gerektiği belirtilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı başvuru şartları nedir?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2. En az lisans düzeyinde dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,

3. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde

belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

4. Sınavın yapılacağı yılın ilk günü (01.01.2020) itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

5. 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) KPSSP3 puan türünden en az

altmış (60) puan almış olmak,

6. Daha önce Diyanet işleri uzman yardımcısı kadroları için yapılmış olan yarışma sınavlarında iki defa

başarısız olmamak.

Başvuru işlemleri ; https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi adresindeki formun doldurulmasının ardından talep edilen belgelerle il ya da ilçe müftülüklerine şahsen yapılacak. İşlemlere dair yapılan resmi bilgilendirmede, “Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 07.01.2020–20.01.2020 (saat 08:30-16:30) tarihleri arasında (dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) adresi üzerinden sınav başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere yukarıda belirtilen tarihler ve saatlerde istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.  İstenen belgeleri getirmeleri halinde yurtdışındakiler ile askerlik görevini yapmakta olanların başvurularını, üçüncü şahıslar yaptırabilecektir.İl veya ilçe müftülüklerindeki DİBBYS sorumluları, adayın sınav başvuru formuna girdiği bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra onaylama işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların başvuru onaylama işlemi yapılmayacaktır” denildi.

Editör: TE Bilisim