Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen YKS sınav sonuçları bugün açıklanmasının hemen ardından gözler YKS baraj puanına çevrildi. Zorlu bir süreci geride bırakan öğrenciler, hayalini kurdukları üniversitelerde okumak için bir yandan tercih dönemini heyecanla bekliyor. Peki, YKS sınav baraj puanı kaç? Sınavda tercih yapmak için yeterli baraj puanı açıklandı mı? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

YKS SINAV BARAJ PUANI KAÇ? SINAVDA TERCİH YAPMAK İÇİN YETERLİ BARAJ PUANI AÇIKLANDI MI?

Üniversite sınavını geride bırakan adaylar YKS sonuçlarının ardından tercih dönemine girecek. Yalnız YKS baraj puanını geçemeyen aday tercih yapamayacak. İyi bir üniversite hayali kuran öğrenciler YKS baraj puanı kaç sorusuna yanıt ararken bu yılla sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı TYT’de 150, AYT ve YDT’de ise 170 olarak belirlendi.

YKS ÜNİVERSİTE KONTENJANLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Yükseköğretim Kurulunca, üniversitelerin örgün eğitim programları için 835 bin 383 kontenjan belirlendi. Tıp programında belirlenen kontenjan 16 bin 448, mühendislikte 71 bin 244, hukuk programlarında ise 16 bin 327 oldu.

Yapılan değerlendirmeler ve rasyonel planlamalarla diğer bazı programlar için belirlenen örgün öğretim kontenjanları ise şöyledir:

Ziraat-Tarım ve Doğa Bilimleri fakültelerinin mühendislik dışı programlarının kontenjanı 6 bin 467.

Mimarlık programlarının kontenjanı 7 bin 985.

Mühendislik programlarının kontenjanı 71 bin 244.

Temel Bilimlerde kontenjan 10 bin 622.

İlahiyat-İslami İlimler Fakültelerinde kontenjan 19 bin 353.

Editör: TE Bilisim