Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/İstanbul

Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü dün iki yeni koronavirüs vakası bildirildiğini açıkladı. Bu şekilde Kosova’da toplam vaka sayısı 108’e ulaştı.

Enstitünün, vatandaşlara çağrıda bulunarak şu ifadelere yer verildi: “Bu durumda, farkındalığınız ve yardımınız vazgeçilmezdir. Sosyal mesafeyi koruryun. Çıkışları azaltın. Sadece acil durumlarda çıkın. Sağlık Bakanlığı ve Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü’nün önerilerini takip edin. Ancak, Sağlık Bakanlığı ve enstitü tarafından daha önce evde kalmak, hijyen ve sosyal mesafeyi korumak önlemlere uyum sağlmazsak, virüsün daha çok kişiye bulşmasını sağlamış oluruz.”

Kosova Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalık Kliniği’nde üç hemşirenin virüsten etkilendiğini açıkladı. Kosova’da ayrıca virüsün ilk bulaştığı kişinin iyileştiğini belirtildi.

ARNAVUTLUK’TA 13’ÜNCÜ ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ

Arnavutluk’ta koronavirüsten 13’üncü kişinin de öldüğünü açıklandı. Sağlık ve Sosyal Koruma Bakan Yardımcısı Mira Rakacolli, son 24 saat içinde 145 şüpheli kişinin test edildiğini, bunun 20 Kovid-19 yeni vakasının daha olduğunu söyledi. Böylece, virüsten etkilenenlerin sayısı 243’e ulaştı.

Sağlık Bakanı Ogerta Manastirliu, facebook üzerinden yaptığı açıklamada, 8 kişinin daha iyileştiğini kaydederek toplam iyileşen kişi sayısı 52’e ulaştığını vurguladı.

Arnavutluk hükümeti tarafından Kovid-19’un yayılmasını önlemek için açıklanan kısıtlayıcı önlemlere uygun olarak ülke genelindeki polis devriyeleri devam ediyor. Bu kapsamda 157 vatandaşa ceza verildiğini ifade edildi.

MAKEDONYA’DA YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanlığı, yaptığı bir açıklamada, kurumların ülkedeki Kovid-19 durumuyla başa çıkma çabalarını desteklemek için şimdiye kadar para ve mal bağışı sağlayan herkese teşekkür etti. Pek çok soru ve bağışlara olan ilgi göz önüne alındığında, Bakanlık bağışlar için hesaplar açmıştır.

Sağlık Bakanı Venko Filipce, Facebook profilinde hala belirlenmek için henüz çok erken olmasına rağmen, hastaların son 15 günde lineer büyümesi iyi durum olduğu aktardı. Hasta sayısının her gün kabaca eşit olduğunu söyledi. Diğer yandan, Çin polisi, Üsküp’teki Çin Büyükelçiliği aracılığıyla Kuzey Makedonya İçişleri Bakanlığı’na bağışta bulundu.

Editör: TE Bilisim