Gastritin doğal tedavi yöntemleri, evde uygulayarak şifa bulabileceğiniz tedavi yöntemleridir. Gastrit tedavisi yalnızca ilaçlarla değil, beslenme düzeninde yapılacak değişikliklerle de gerçekleştirilmektedir. Gastrit çok ciddi bir hastalık olmamakla birlikte mide bulantısı, karın ağrısı gibi belirtileri nedeniyle hayat kalitesinde düşüşe neden olabilmektedir. Bu gibi problemlerle en az karşılaşmak için evde tedavi yöntemleri medikal tıp yöntemleri için bir destek olacaktır. Evde uygulayabileceğiniz gastrit için doğal tedavi yöntemleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Hindistan Cevizi Suyu Kürü Patates Suyu Kürü Pirinç Sütü Kürü Aloe Vera Kürü

Gastrit Nedir?

Gastrit, mide iç yüzünü döşeyen zarın iltihaplanması nedeniyle ortaya çıkan bir hastalık olarak açıklanabilmektedir. İki farklı gastrit tipi bulunmaktadır. Akut gastrit, aniden ortaya çıkan ve şiddetli ağrı, bulantı, kusma gibi belirtiler gösteren gastrit tipidir. Kronik gastrit ise uzun bir sürede yavaş yavaş gelişme gösteren ve hazımsızlık, şişkinlik gibi hafif belirtiler gösteren gastrit tipidir.

Gastrit oluşumuna neden olabilen problemler ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

Helicobacter pylori bakterisi

Sigara ve alkol kullanımı Fiziksel stres Zihinsel stres İleri yaş Besin zehirlenmesi Alerji Mantar, bakteri ve virüs enfeksiyonları

Gastrit Belirtileri Nelerdir?

Gastrit belirtileri arasından en yaygın belirti mide ekşimesi ve karın ağrısıdır. Bununla birlikte farklı belirtiler de ortaya çıkabilmektedir. Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilmektedir:

Bulantı İştahsızlık Dolgunluk hissi Şişkinlik hissi Kusma Sırt ağrısı Kanlı kusma Siyah dışkı Dışkıda kan görülmesi

Belirtiler ortaya çıktıktan sonra gastrit tedavisi için alanında uzman bir doktora başvuru yapmanız gerekmektedir. Bunun yanında evde tedavi yöntemleri ile de gastrit hastalığının neden olduğu problemlerin azaltılması mümkündür.

Hindistan Cevizi Suyu ile Gastrit Tedavisi

Hindistan cevizi suyu tedavisi, gastritin doğal tedavi yöntemleri arasında en bilinen tedavi yöntemlerinden birisidir. Hindistan cevizi aşırı asitliği azaltmakta ve mideye dekotasifikasyonda yardımcı olmaktadır. Bu sayede gastrit probleminin giderilmesi sağlanmaktadır. Gastrit tedavisi için Hindistan cevizinden faydalanmak istiyorsanız, tek yapmanız gereken yarım su bardağı Hindistan cevizi suyunu günlük olarak tüketmektir. Günde 3 defaya kadar tüketilmesi mümkündür.

Patates Suyu ile Gastrit Tedavisi

Patates suyu tedavisi, gastrit probleminin giderilmesi için kullanılabilecek bir diğer seçenektir. Özellikle gastrit nedeniyle meydana gelen karın ağrısı ve mide yanması problemlerinin giderilmesinde oldukça etkilidir. Patates suyu midenin pH değerini ayarlamakta ve gaz miktarını azaltmaktadır. Bu yöntem için patatesin suyunu günde iki defa üç yemek kaşığı şeklinde tüketmeniz gerekmektedir.

Pirinç Sütü ile Gastrit Tedavisi

Pirinç sütü tedavisi, yanma hissini azaltmak için tercih edebileceğiniz tedavi yöntemlerinden bir diğeridir. Midede meydana gelen iltihaplanmanın giderilmesinde de oldukça etkili olan pirinç sütünü gastrit tedavisinde kullanmak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

Bir bardak su içerisine bir yemek kaşığı pirinç eklemeniz gerekmektedir.

Bu karışımı 3-4 dakika kadar kaynatmalısınız. Üzerinde beyaz bir sıvı meydana gelecektir. Bu sıvı oluştuktan sonra ocağı kapatabilirsiniz. Ardından kaynatmış olduğunuz suyu süzerek günlük olarak tüketmelisiniz.

Aloe Vera ile Gastrit Tedavisi

Aloe vera tedavisi, gastrit tedavisi için önerilebileceğimiz bir diğer yöntemdir. Aloe vera, gastrit oluşumunun nedenlerinden birisi olan Helicobacter pylori bakterisinin etkilerini engellemektedir. Bunun yanında mide mukus zarlarının da yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Gastrit tedavisi olarak bu yöntemi kullanmak isterseniz, izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

Birkaç aloe veranın özünü almanız gerekmektedir. Özün içerisine biraz su ekleyerek mikserde karıştırmalısınız. Daha sonra bu karışımı tüketebilirsiniz. Minimum seviyede tüketmeye dikkat etmelisiniz.

Editör: TE Bilisim