Sadece Türkiye’de değil bütün dünyada büyük yankı uyandıran Osmanlı dizisi Kuruluş Osman'da Osman Bey’in babası olan Ertuğrul Gazi'nin hayatı merak ediliyor. Dizide Ertuğrul Gazi’yi Tamer Yiğit canlandırıyor. 13. yüzyılın ortalarında Oğuzların Kayı boyunun liderliğini yapan Ertuğrul Gazi’den sonra Kayı obasının beyinin kim olduğu sıkça araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki, Ertuğrul Bey ne zaman, nasıl ve neden öldü? Ertuğrul Bey’den sonra Kayı obasının beyi kim oldu? İşte hayatı…

ERTUĞRUL BEY NE ZAMAN, NASIL VE NEDEN ÖLDÜ? 

Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi, 1281 senesinde 93 yaşında Söğüt’te vefat etti.

ERTUĞRUL GAZİ NASIL ÖLDÜ?

Ertuğrul Bey’in nasıl öldüğüne dair kaynaklarda bilgiler bulunmamaktadır. 1280 veya 1281 yılında öldüğüne yönelik bazı bilgiler bulunsa da nasıl öldüğü bilinmemektedir. Diriliş Ertuğrul dizisinde tarihsel süreç yerli ve yabancı kaynaklardan araştırılıp o şekilde bir ölüm anı sahnelenmiştir.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1595939571092-0"); });

ERTUĞRUL BEY’DEN SONRA KAYI OBASININ BEYİ KİM OLDU? İŞTE HAYATI

13.Yüzyıl’da dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde ortaya çıkan Ertuğrul Gazi, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi.

14.Asırda Ertuğrul Gazi’nin ataları, yaklaşık 50 bin veya 70 bin hane olmak üzere diğer Oğuz boyları ile beraber Moğol istilasının da etkisiyle Buhara ve Semerkant (Özbekistan) üzerinden Ceyhun nehrini (Amuderya’yı) geçerek Horasan (Türkmenistan) bölgesinin Merv /Mohan şehrine yerleştiler.

MEZARI (TÜRBESİ) NEREDE?

Türbesi Söğüt’tedir. Her yıl eylül ayının 2.haftası pazar günü anma törenleri yapılmaktadır.

ERTUĞRUL GAZİ’NİN ÇOCUKLARI

Oğuzların Kayı boyunun lideri ve Osmanlı Beyliği’nin kurucusu Osman Bey’in babası olan Ertuğrul Gazi’nin, Osman Bey’den başka çocukları da vardı. Diğer çocuklarının isimleri ise; Saru Batu (Savcı Bey) ve Gündüz’dür. Ertuğrul Gazi’nin aynı zamanda Sungur Tekin, Gündoğdu ve Dündar isimli üç de kardeşi bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim