Bilindiği üzere organik mevsim meyvelerinden hazırlanan birbirinden lezzetli reçellerin tadına doyum olmuyor. Özellikle yaz aylarında taze meyvelerle reçel yapma telaşında olanların sık sık araştırdığı konulardan biri de evde kayısı reçeli yapımı olarak dikkatleri çekiyor. İşte mis kokulu enfes taze kayısılardan hazırlayabileceğiniz Kayısı reçeli tarifi, nasıl yapılır? Evde kayısı reçeli yapımının püf noktaları için haber detayını inceleyiniz…

Kayısı reçeli tarifi, nasıl yapılır? İşte, evde kayısı reçeli yapımının püf noktaları!

Kayısı reçeli yapımında en önemli detay kayısıların türüdür. Organik ve mis kokulu kayısılar tercih etmeniz reçelinizin lezzetini doğrudan etkileyecektir. Ayrıca çok yumuşamamış ama çok da sert olmayan kayısıları seçmelisiniz. Kayısı reçelini ocakta kaynatırken üzerinde toplanan köpükleri mutlaka tahta bir kaşık yardımı ile almalısınız. Son olarak da reçelinizi sıcakken kavanozlara doldurmayı ve ağızlarını sıkıca kapatmayı unutmayın.

Ayrıcan kaynatırken içerisine atacağınız birkaç kayısı çekirdeği de reçelinize bambaşka bir aroma katacaktır.

Kayısı reçeli tarifi için gerekli malzemeler;

2 kilo kadar organik kayısı

2 kilo toz şeker

Yarım tatlı kaşığı limon tozu

Evde kayısı reçeli nasıl yapılır?

Öncelikle kayısıları yıkıyarak reçelimizi hazırlamaya başlıyoruz.

Kayısı reçeli yapımına bir gece önceden başlamak gerekmektedir. Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp dilediğiniz büyüklükte doğrayın ve derin bir tencereye atın. Tenceredeki kayısıların üzerine 1 kilo şekeri de döküp kapağını kapatın. Sabaha kadar beklemeye alın. Sabaha kadar bekleyip şekerlenerek özünü çıkaran kayısıları ocağa alın. Kayısı reçelinizi yaklaşık 45 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.

Kaynayan reçelinizi ocaktan almadan 10 dakika önce limon tuzunuzu ekleyin. Reçeliniz yoğunlaştıktan sonra ocaktan alın ve kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatın.

Afiyet olsun…

Editör: TE Bilisim