1950’li yıllarda Kore Savaşı sırasında yaşanmış bir hikâyeyi konu eden Ayla filminin nerede çekildiği, oyuncu kadrosu ve filmin konusu internette sürekli olarak araştırılıyor. Anne-babasını savaşta kaybetmiş küçük bir kız çocuğunun, gecenin karanlığında bir Türk askeri (Süleyman Dilbirliği) tarafından bulunarak himaye edilmesi, ardından ikilinin yıllarca yaşadığı hasret ve Süleyman Astsubay‘ın âhir ömründe ‘evlâdım’ dediği Ayla’ya kavuşmasını konu eden film, vizyona girdiği tarihlerde milyonlarca kişi tarafından izlenerek büyük bir başarıya imza attı. Peki, hikâyesiyle milyonların gönlünde taht kuran Ayla filmi nerede çekildi? Ayla filmi konusu ve oyuncuları hakkında merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ayla filmi nerede çekildi? İşte Ayla filmi konusu ve oyuncuları!

Ayla filminin çekimleri, Güney Kore ve Türkiye’de gerçekleştirildi. Türkiye’deki çekimler Mersin’in Tarsus ilçesinde yapılırken, Tarsus’ta bulunan bazı tarihi binalar da dizinin çekimlerinde kullanıldı.

Ayla filminin konusu nedir?

1950 yılında Kore Savaşı’na katılan Süleyman Astsubay, savaş hengâmesinde anne-babasını kaybetmiş küçük bir kız çocuğu bulur.

Henüz 5 yaşında olan bu Koreli ytim kız, nereye gideceğini dahi bilmemektedir.

Süleyman Astsubay kızı yanına alır ve ‘Ay gibi yüzünü ay ışığında bulduğunu’ düşünerek ona Ayla ismini verir. Kıs asürede birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye’ye geri dönme kararı çıkmıştır. Ayla’yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de bir türlü Kore kanunlarını aşamaz.

Aylarca babalık edip ‘evladı’ bildiği bu küçük kızı ardında bırakmaya mecbur kalan Süleyman Astsubay ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla, son vedalarında birbirlerine tekrar bir araya gelmeye dair söz verirler.

Aradan geçen hasret dolu yıllar ve Süleyman Astsubay’ın âhir ömründe yaşadığı mutluluk, izleyenleri derinden etkilemektedir…

Ayla filmi oyuncu kadrosu

Yönetmenliğini Can Ulkay’ın, senaristliğini de Yiğit Güralp’in yaptığı ‘2017’ çıkışlı Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı olan Ayla filminin yapımcılığını da Mustafa Uslu üstlendi. Filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu besteledi.

2017 yılında vizyona giren film, 5,5 milyon kişi tarafından izlenerek sinema tarihinde büyük başarıya imza attı. 2018 yılı Oscar ödüllerinde ‘Yabancı dilde En İyi Film’ kategorisinde yarışmak üzere Türkiye’nin aday adayı oldu. Film eleme sonrası aday olmamış olsa da, gerek hikâyesi gerekse oyuncu kadrosunun sergilediği etkileyici performansıyla izleyenlerden tam not aldı.

Ayla filminin başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Lee Kyung-Jin, Ali Atay ve Murat Yıldırım yer almaktadır.

İşte Ayla filminin oyuncu kadrosu;

*İsmail Hacıoğlu – Süleyman astsubay / Süleyman Dilbirliği (1950)

*Çetin Tekindor – Süleyman astsubay (2010)

*Kim Seol – Ayla (1950)

*Lee Kyung-Jin – Ayla (2010)

*Ali Atay – Ali astsubay

*Taner Birsel – Binbaşı Fuat

*Mehmet Esen – Albay Celal

*Murat Yıldırım – Üsteğmen Mesut

*Erkan Petekkaya – Binbaşı İskenderun

*Eric Roberts – Binbaşı General Coulter

*Kim Byoungsoon – Güney Kore Generali

*Altan Erkekli – Hüseyin Dilbirliği

*Cade Carradine – Yüzbaşı Lorenzo Cage

*Meral Çetinkaya – Nimet (2010)

*Büşra Develi – Nimet (1950)

Sinem Öztürk Uslu – Gazeteci Özge

*Ali Barkın – Pepe Muharrem

*Burç Kümbetlioğlu – Celal

*Duygu Yetiş – İclal*Esra Dermancıoğlu – Sebahat Dilbirliği

*Claudia Kooij – Marilyn Monroe

*Johnny Young – Teğmen Lee

*Chaby Han – Sung Joon

*İlber Gürtunca – İlhan

*Caner Kurtaran – Sadık

*Damla Sönmez – Nuran

*Kang Yeon Jeong – Ji-Min

Nilgün Kasapbaşoğlu – Ümmü Gülsüm Dilbirliği

*Koray Ergün – Halit

*Mine Teber – Nevsal

Editör: TE Bilisim