Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’a yönelik hakaret içerikli paylaşımının ardından ahlak sınırlarını aşan Levent Özeren Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Vatandaşlardan Binali Yıldırım’a destek mesajı yağarken yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine Levent Özeren’e ise tepki yağdı. Peki Levent Özeren kimdir? İşte konuyla alakalı tüm detaylar…

BİNALİ YILDIRIM’IN EŞİNE HAKARET EDEN LEVENT ÖZEREN GÖZALTINA ALINDI!

Semiha Yıldırım’ı hedef alan çirkin paylaşıma tepkiler art arda geldi

Gündem

Habere Git

Levent Özeren, sosyal medya hesabından eski Başbakan ve eski Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’a yönelik hakaret içerikli paylaşımların ardından Bursa’da gözaltına alındı. Özeren, ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne getirildi.

Daha önce İYİ Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Özeren, 2018 yılında yapılan seçimlerde aynı partiden milletvekili aday adayı olmuştu.

TEPKİ YAĞDI!

Çirkin paylaşım kısa sürede sosyal medyada tepki topladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “İnsan onurunu ve aileyi hedef alan bu ahlaksızlığa ve benzerlerine karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” ifadesini kullandı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Sayın Binali Yıldırım’ın eşi saygıdeğer Semiha Yıldırım Hanımefendi’yi hedef alan, hakaretâmiz ifadeleri şiddetle kınıyorum. Ahlak sınırlarını aşan, aileyi ve kişilik haklarını hedef alan ifadeleri siyaset ve muhalefet saymak mümkün değildir” mesajını verdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Seviyesizlik zincirine bir çirkinlik daha eklendi. Sayın Semiha Yıldırım’a dönük ahlaksız ifadeleri kınıyoruz” dedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da “Sarfedilen seviyesiz sözler, kadınlara olan bakış açılarını bir kez daha gözler önüne sermiştir” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “Milletimiz bilsin ki; Hayatın içinde ve sosyal medyada, her türlü edepsizliğe karşı milletimizin tavrı, öfkesi ve kızgınlığı ne ise bizim de tavrımız odur. İnsanlara, değerlerine ve şahsiyetlerine saygı, iyilik ve doğruluk mücadelesi adına en temel ve vazgeçilmez ilkemizdir” dedi.

LEVENT ÖZEREN KİMDİR?

Hakkında çok fazla bilgi olmayan Levent Özeren 55 yaşındandır.  Levent Özeren İYİ Parti Bursa İl eski Yöneticisi ve Milletvekili Aday Adayı idi. İYİ Partili Levent Özeren, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, tedavi olmak için hastaneye giden Semiha Yıldırım için, “Sakın acile gitme, tedavi olmadan ölür görenler. ‘Etik değil’ diyene bak, böyle başa böyle tarak!” paylaşımında bulunmasının ardından tepkileri üzerine çekti. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi sırasında attığı tweetlerden dolayı hakkında soruşturma başlatılmıştır.

FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Levent Özeren, çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Özeren’in tweetlerinde “Polise iş düşüyor. Sağduyulu olup askere karşı gelmemeli. Tek dileğimiz kansız olması” ve “Uzun’un Beylerbeyi sarayında olduğu ve oradan kaçırıldığı bilgisi var” ifadeleri yer alıyordu. Twitter’da pek çok kullanıcı tepki gösterdi. Çok sayıda tepkinin ardından Twitter’da #AhlaksızLeventÖzeren hashtag’i Türkiye gündeminin en çok konuşulan başlıklar arasına girdi.

Editör: TE Bilisim