SGK müşteri hizmetlerine bağlanmak için yapmanız gereken,  Alo 170’i aramak olmalıdır. Bu numara arandığında ortalama 6 dakikalık bit konuşmada faturanıza 3.5 TL gibi bir ücret yansıtılmaktadır. SGK müşteri hizmetleri kullanılarak yapılacak aramalarda her durumda bir yetkili ile görüşme fırsatı yakalarsınız.

Sistemin otomatik yanıt sistemi bulunmamaktadır. Ancak hangi alanda yetkili ile görüşeceğinize karar verilmesi için sistemde kayıtlı seçeneklerden birini seçmeniz gerekmektedir.

Günde yaklaşık olarak 10.000 çağrıya yanıt vermesi nedeniyle yoğun hatlar arasında yer alan Alo 170, sizi sadece ilgili menüde uzmanlaşmış yetkiliye ulaştırmayı hedefler. Sistem 7 gün 24 saat açık ve ulaşılabilirdir.

SGK Müşteri Hizmetleri Hangi Durumlarda Aranmalıdır?

SGK çağrı merkezinin aranmasını gerektiren durumlar şu şekilde sıralanabilir:

Emeklilik zamanı, ne kadar maaş alınacağı ve emeklilik için var olan prim borcunu öğrenme Çeyiz ve rapor parası durumunu sorgulama İşsizlik maaşı ile bağlantılı emeklilik bilgilerini öğrenme

Emeklilik için kalan gün sayısı ya da prim günü sayısı öğrenme Sağlık ile ilgili detaylı bilgi edinme İş kazası durumunu bildirme İhbar, şikayet, öneri ve taleplerin bildirilmesi

Bu hattın amacı insanlara yardımcı olmak ve kayıt dışı istihdamı sonlandırmaktır. Bu nedenle kayıt dışı, sigortasız olarak çalışan kişilerin ihbar edilmesi için de SGK müşteri hizmetleri kullanılabilmektedir.

Kaçak ve kayıpların üzerine gidilerek iş kazalarının bildirilmemesi, sigortanın işe giriş zamanında yapılmaması gibi durumların bildirilmesi sağlanır.

SGK Müşteri Hizmetleri İle Emeklilik İşlemleri Nasıl Yapılır?

SGK çağrı merkezinden emeklilik işlemleri yapmak için uygun yönlendirme numarasının girilmesi gerekmektedir. 170 arandıktan sonra işlem yapmak istediğiniz alana göre kullanacağınız numaralar şu şekildedir:

Rapor ücretleri ve çeyiz parası için 1 Sigorta hizmetleri için 2 Emeklilik işlemleri için 3 Sağlık aktivasyon işlemleri için 4 Şikayet ve öneriler için 5 İş kazası ihbar ya da bildirme için 0

Bu hizmet içi numaraların tuşlanması ile ilgili alandaki yetkililerle iletişim kurulmuş olacaktır. Yapılacak emeklilik işlemleri için de arama sonrası 3 tuşlanmalıdır. Ardından emeklilik ile ilgili bilmek istediğiniz soruyu sorabilirsiniz.

Emeklilik kalan prim günü sayısı gibi bilgiler ekranda görülebilmektedir. Ancak ne kadar maaş alacağınız gibi bilgiler için yetkililere bazı bilgileri sizin vermeniz gerekebilir.

Bu nedenle yapmanız gereken, ödenen prim bilginizi, ödeme tutarınızı ve emeklilik başlangıç tarihinizi e- devlet sisteminden öğrenerek o şekilde SGK müşteri hizmetlerini aramaktır.

SGK Müşteri Hizmetleri İle Çeyiz Parası İşlemleri Nasıl Yapılır?

SGK çağrı merkezinden yapılacak çeyiz işlemleri çeyiz ve rapor işlemleri olarak görülmektedir. Çeyiz parası alınabilmesi için gerekli şartlar, çeyiz parasına hak kazanma durumunun sorgulanması, alınacak çeyiz parasının ne zaman hesaba yatacağı ya da miktarı gibi bilgilere ulaşılabilecektir.

Bunun için arama sonrasında 1 tuşuna basılması yeterlidir. Bu aramadan tatmin edici bir sonuç alınabilmesi için sigorta başlangıç tarihinin bilinmesi gerekmektedir.

SGK Müşteri Hizmetleri İle Sigortalılık İşlemleri Nasıl Yapılır?

SGK çağrı merkezinden yapılacak sigorta işlemleri sigorta başlangıç işlemleri, prim ödeme işlemleri ve sigorta ödemelerinin aksaması ile ilgili işlemlerden oluşmaktadır.

Bu işlemlerin yapılabilmesi için kişilerin sigorta başlangıç tarihleri, kaç günlük sigortanın yatırılmış olduğu gibi bilgileri bilmesi gerekir.

Bu bilgiler e- devlet sisteminde mevcuttur. Aynı zamanda iş kazası, hastalık gibi durumlarda da sigortanın neyi ödeyip neyi ödemeyeceği gibi bilgilere SGK müşteri hizmetleri ile ulaşılabilmektedir.

Editör: TE Bilisim