Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Şener Şen’in oyuncu kadrosunda yer aldığı Süt Kardeşler filminin nerede çekildiği ve oyuncuları filmi ekranlarda izleyenler seyirciler tarafından araştırılıyor. Türk sinemasının kült yapımlarından birisi olan Süt Kardeşler, nerede çekildiği ile de merak ediliyor. Peki, Süt Kardeşler filmi nerede çekildi? İşte Süt Kardeşler filmi konusu ve oyuncuları. İşte ayrıntılar….

SÜT KARDEŞLER KONUSU

Osmanlı zamanında bahriye eri olan Ramazan ve Şaban’ın maceraları anlatılır. Şaban bir gün sütannesi Melek’ten kendisini İstanbul’a davet eden bir mektup alır. Melek, konağa gelen Ramazan’ı sütoğlu Şaban zanneder. Ağabeyi Hüsamettin’den çekinen Melek, Ramazan’ın damadı olduğunu söyler. Evdeki yanlış anlaşılmalar devam ederken, ev halkı geceleri Gulyabani görmeye başlar. Gulyabani korkusuyla ev halkı daha da yakınlaşır. Tam da bu sırada gerçek damat çıkagelir.

SÜT KARDEŞLER FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLERDİR?

Süt Kardeşler filminin oyuncuları şu şekilde;

Kemal Sunal – Şaban

Şener Şen – Hüsamettin

Halit Akçatepe – Ramazan

Hale Soygazi – Bihter

Adile Naşit – Melek

Ayşen Gruda – Emine

Ergin Orbey – Bayram

Jale Altuğ – Afife

Yasemin Esmergül – Yasemin

Ali Şen – Kerami

Türker Tekin – Kahya

Dinçer Çekmez – Çavuş

Feridun Çölgeçen – Sarraf Efendi

Süt Kardeşler filminin konusu ; Yıllardır kimsenin sahip olamadığı konağın sahibi Melek hanım, sütoğlu Şaban sanıp da Şaban’ın arkadaşı Ramazan’ı eve alır. Fakat sinirli abisi Hüsamettin’e Ramazan’ı damadı Bayram olarak tanıtır. Konağa gerçek Şaban ve gerçek Bayram’ın gelmesiyle işler karışır. Bayram’ın kardeşi Bihter’e aşık olan Şaban onun peşinde dolanır. Bayram’ın babasının eve Gulyabani adında bir canavar sokmasıyla işler iyice karışır. Olayı çözen Şaban, damat Bayram, ve emir eri olan Ramazan madalya alır.

SÜT KARDEŞLER NEREDE ÇEKİLİYOR?

Ertem Eğilmez’in yönetmenliğini yaptığı ve Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Gülyabani kitabından uyarlanan Süt Kardeşler filmi, İstanbul Yeşilköy’de çekilmiştir. Filmin çekildiği konak hala varlığını sürdürmektedir.

Editör: TE Bilisim